Uşak'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Uşak\'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Türkiye genelinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "81 ilde İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu Tanıtım Semineri" ilimizde de düzenlendi.

02.05.2013 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "81 ilde İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu Tanıtım Semineri" ilimizde de düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü daire başkanlarından Mehmet Başar yaptığı açılış konuşmasında iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının, devlet desteğiyle aşılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Seminerde kanunun tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili olarak; Uzman Hüseyin Sezer, Uzman Yardımcısı Yusuf Ziya Polat ve Ahmet Cankurtaran sunum yaptılar.

Vali Mehmet Ufuk Erden de İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili seminerde yaptığı konuşmada, işçilerin sağlığı ve güvenliğini ele alan bu kanunun bazı istisnalar dışında tüm çalışanları kapsamasının önemini vurguladı. Vali Erden yaptığı konuşmada "Sanayi devrimiyle birlikte kadınların uzun çalışma süreleri ve çocuk işçilerin çalıştırılması önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi, çalışma süreleri ve diğer haklarla ilgili konuda gerek diğer ülkelerde gerekse bizim ülkemizde yasal düzenlemeler yapılmıştır. Dün olduğu gibi bugün de dünyada en önemli mesele yine insanların meslek sahibi olmaları, çalışmaları ve emeklerinin karşılığı gelir elde edebilmeleri meseledir. Özgürlük, refah ve refahın paylaşımı insanların sürekli gündeminde olmuştur. Kalkınma, sanayileşme ve refah çalışma ve emeğin sonucu ortaya çıkmakta, bu süreçte insanların yer alması istihdamı gündeme getirmektedir. Kanunlar, standartlar, özgürlükler ve bu alanlarda yapılan düzenlemeler, insanın daha mutlu ve huzurlu ve daha güzel yaşamasını sağlamak için yapılan çalışmalardır.

Burada uzmanlarımızın da vurguladığı gibi, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çalışma hayatında kendi alanında daha özgün ve kapsayıcı bir yapıya sahiptir. Çalışanların sağlık ve güvenliğini temel alan ve batıdaki standartlar paralelinde toplumumuzun ve kültürümüzün değerleri dikkate alınarak TBMM'nde kabul edilen ve kanunlaşan bu düzenleme uygulayıcıların kanunun özüne ve ruhuna uygun davranmalarıyla önemli faydalar elde edileceğine, çalışanımızın sağlık ve güvenliği ile ilgili standartların yükseleceğine inanıyorum" dedi.

Çalışan tabirinin kullanıldığı bu yasal düzenleme ve uygulamada seçilen kavramın insan hakları çerçevesinde daha doğru bir tabir olduğunu da belirtin Vali Erden, "Bu kanun 2014 yılında kamu kurumlarında da geçerli olacaktır. O bakımdan hassasiyetlerimizi yükseltme ve kanunu özümsemek ve uygulanabilirliğini sağlamak, için çalışmalıyız. Çalışma hayatıyla birlikte genel düzenlemeler çerçevesinde AB ve diğer batı ülkelerinde yapılan düzenlemelerden geride değiliz" dedi.

Vali Erden, kanun uygulamasına ilişkin tanıtım seminerinin faydalı olacağına inandığını; çalışma ve iş hayatında yürürlüğe giren İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun tüm çalışanlar ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement