Uşak'ta Kademeli Eğitime Geçiş Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Kademeli Eğitime Geçiş Tepkisi

Uşak\'ta Kademeli Eğitime Geçiş Tepkisi

Uşak'ta, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ilk ve ortaokullarda kademeli eğitime geçiş için yapılmak istenen dönüşüm bir grup veli ve öğrenci tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

28.05.2013 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ilk ve ortaokullarda kademeli eğitime geçiş için yapılmak istenen dönüşüm bir grup veli ve öğrenci tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

Uşak'ta Valilik Milli Eğitim Komisyonu kararı gereğince toplam 45 okulun kademeli eğitime geçiş sistemine dönüştürülmesi, Gazi Mustafa Kemal ve Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu öğrenci ve velilerini ayaklandırdı. Şu anda karma eğitim veren her iki ortaokulunda ilkokula dönüştürülmesinin kendilerini mağdur edeceğini düşünen veli ve öğrenciler, seslerini duyurmak için ellerinde 'Eğitim sistemi ile oynamayınö, 'Bunu siz yaptınız, siz temizleyinö yazılı dövizlerle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Burada bir süre slogan atan grup, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile görüşmek istedi. Bunun üzerine Bulut, her okuldan 4 veliyi makamına davet ederek görüştü. İl Milli Eğitim müdür yardımcıları da bu esnada öğrenci temsilcilerine yeni sistemle ilgili bilgi verdi.

4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Uşak'taki okullarda dönüşüm başlatıldığını belirten CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı ve öğrenci velisi Filiz Bilen, 'İlk ve ortaokullarda kademeli eğitime geçiş sistemine dönüşüm gerçekleştirilmekte. Bazı okullarda ilk, bazılarında da orta kısımları kapatılarak bir kaos ortamı yaşanmasına ve öğrencilerimizin eğitim hakkının elinden alınmasıyla karşı karşıyayız. Bu uygulama AKP iktidarının kendi siyasi çizgisindeki eğitim anlayışını oturtmak amacıyla yapılmıştır. Geniş halk kitlesinin tepkisine rağmen, tepkilere kulak tıkayarak, illaki biz bu uygulamayı yapacağız, İmam Hatipleri çoğaltacağız, bu kaos ortamından özel okulları pompalayacağız şeklinde bir anlayış ortaya koymaktadırlar. Buradaki tek amaç özel okulların önünün açılmasıdırö dedi.

Veliler ise, dönüşümün durdurulması için Uşak Valiliği'ne toplu olarak dilekçe vereceklerini belirterek, 'Bizlerin ve toplumumuzun zarar görmemesi ve uzun süreçte büyük başarılara imza atmış, oturmuş, kökleşmiş ve birçok birikimlere sahip olan kadronun ve okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak eğitimine devam etmesini istiyoruzö dediler.

Veliler ve öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Bulut ile yapılan görüşmenin ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Kademeli Eğitime Geçiş Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement