Uşak'ta "Sıfır Atık Projesi" Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta "Sıfır Atık Projesi" Tanıtıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

02.05.2018 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sıfır Atık Projesi", Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Uşak Valisi Salim Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada projenin önemine değindi.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini belirten Vali Demir, "Çevreyi korumak amacıyla atıkların geri dönüşümünü sağlayarak bertaraf etmek ve her konuda israfı önlemek istiyoruz. Değeri olmayan hiçbir şey yok. Projenin çevre boyutu olduğu gibi ekonomik bir kazanımı da söz konusu. Bize emanet edilen çevreyi gelecek kuşaklara sorunsuz ulaştırmak zorundayız. Burada büyük bir sorumluluğumuz var." dedi.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk ise projeyle ilgili bilgi verirken, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkanı insanlığın hizmetine sunarken bir yandan da insanlığın ortak değeri olarak kabul edilen çevreden geri getirilmesi zor hatta imkansız olan değerleri de alıp götürmektedir. Proje ile ülkemizin hızlı büyümesine katkı sağlamak ve çevre sorunlarını minimize etmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre İzinleri Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Zorlu, sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'ta 'Sıfır Atık Projesi' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement