Uşak'taki Ulubey Kanyonu'nda sıcak hava balonu uçuşları için proje hayata geçiyor - Son Dakika
Turizm

Uşak'taki Ulubey Kanyonu'nda sıcak hava balonu uçuşları için proje hayata geçiyor

Uşak\'taki Ulubey Kanyonu\'nda sıcak hava balonu uçuşları için proje hayata geçiyor

Uşak'taki Ulubey Kanyonu'nda sıcak hava balonu uçuşları gerçekleştirmek için hazırlanan proje hayata geçiyor. Toplam maliyeti 7 milyon 142 bin 922 liralık projenin, Zafer Kalkınma Ajansından 4 milyon lira hibe desteği aldığı belirtildi. Projenin hayata geçmesiyle kanyona gelen ziyaretçiler, cam terasın yanı sıra sıcak hava balonundan da 170 metre derinliğe ve 500 metre genişliğe ulaşan kanyonu havadan izleme imkanına sahip olacak. Uçuşların ağustosta başlaması hedefleniyor.

08.06.2023 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en uzun kanyonları arasında yer alan Uşak'taki Ulubey Kanyonu'nda sıcak hava balonu uçuşları gerçekleştirmek için hazırlanan projede son aşamaya gelindi.

Ulubey Kanyonu'nda 2 yıl önce eylül ayında ilk sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi. Kapadokya Üniversitesinden bilim insanları, yaptıkları inceleme sonucunda kanyonun uçuşa elverişli olduğunu belirledi.

İlçe belediyesince, bölgede sıcak hava balonları uçuşu için proje hazırlandı. Toplam maliyeti 7 milyon 142 bin 922 liralık proje, Zafer Kalkınma Ajansından, 4 milyon lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Ulubey Belediyesi, proje kapsamında 12+2 kişilik ilk sıcak hava balonu alımı için ihale sürecini başlattı.

Projenin hayata geçmesiyle kanyona gelen ziyaretçiler, cam terasın yanı sıra sıcak hava balonundan da 170 metre derinliğe ve 500 metre genişliğe ulaşan kanyonu havadan izleme imkanına sahip olacak.

Uçuşların ağustosta başlaması hedefleniyor

Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, AA muhabirine, Ulubey Kaymakamlığı, Uşak Valiliği İl Özel İdaresi ve Ulubey Belediyesi koordinasyonunda yürüyen projede sıcak hava balonu alımı aşamasına geçildiği için mutlu olduklarını belirtti.

Sıcak hava balonu uçuşlarının bölgeye çok büyük bir değer katacağına inandığını belirten Koçlu, şöyle dedi:

"Tabii ihale sürecimiz çok önemli burada. İhale sürecimizi sonuçlandırabilirsek ağustos gibi uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Deneme uçuşu çok etkileyiciydi. Tepeden bakınca da bir başka güzel. Doğayı seven, enerjiyi, adrenalini seven herkesi ilçemizde ağırlamaya kararlıyız. Farklı acentelerle ve şirketlerle irtibat halindeyiz. Onlar da buraya geleceklerini bize ifade ediyorlar."

İlçenin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığını kaydeden Koçlu, "İlçemiz gerçek anlamda ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Biz de uzun zamandır ilçemize değer katma adına farklı projelere imza atıyoruz. Turizmi geliştirme adına birçok projemiz devam ediyor. Yerli turist buraya geliyor ama yabancıları da burada ağırlamak, farklı bir hava oluşturmak adına bence çok önemli, çok değer katacaktır. Çok ciddi de bir ivme bekliyoruz zamanla ama biraz zamana ihtiyacımız var." diye konuştu.

Koçlu, sıcak hava balonu uçuşlarının başlamasıyla yılda 100 bin ila 120 bin olan ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Uşak'taki Ulubey Kanyonu'nda sıcak hava balonu uçuşları için proje hayata geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi
    16:48 Kars'ta düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi

    Kars'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında kazananlara kitap hediye edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, doğru cevaplayan katılımcılara kitap hediye etti. Yarışmanın amacı Kars'ın tarihi, kültürel, doğal ve diğer zenginliklerine dikkat çekmekti.

  • İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi
    16:39 İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi

    İncesu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve medya mensuplarıyla birlikte gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun liderliğinde gerçekleşen gezi, İncesu ilçesinin tanıtımına katkı sağladı. İncesu Kaymakamı Mustafa Çolak ve Belediye Başkanı Mustafa İlmek tarafından Merzifonlu Karamustafapaşa Külliyesi gezdirilip, tanıtıldı. Programa katılanlar ayrıca Erdemli Vadisi'ni de gezdi.

  • Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi
    16:15 Didim'de Genç Şefler Yemek Yarışması Düzenlendi

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Turizm Haftası kapsamında Zeynep - Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir otelde düzenlenen Genç Şefler Yemek Yarışması'na 5 ortaokuldan 6 takım katıldı. Yarışmada öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğe veliler ve öğretmenler de katıldı. Yarışma sonuçları yarın açıklanacak.

  • Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı
    16:07 Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Bayramda esnafın yüzü güldü. Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Esnaf, yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını belirtti. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yılsonunda 2 milyon ziyaretçi sayısının aşılacağını söyledi. Esnaf ise yoğunluktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı
    15:29 Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, turistik gezi treniyle şehir turu attı. Sezer, turistik gezi trenlerinin trafiği rahatlatacağını ve turistlerin tarihi yapıları gezebileceğini belirtti. Deneme amacıyla başlatılan seferlerde dijital rehberler de kullanılacak.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları
    15:19 Van'da Yapılan Arkeolojik Kazıların İl Turizmine Olan Katkıları

    Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Van'da yapılan arkeolojik kazıların il turizmine olan katkıları ele alındı. Panelde konuşmacılar, eski Van Şehri'nde planlanan çalışmalar ve kazıların Van turizmine olan etkisini anlattılar.

  • EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns
    14:58 EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns

    İngiliz havayolu şirketi EasyJet, Orta Doğu'daki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Tel Aviv uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldı. İsrail'deki gelişmeler nedeniyle rezervasyon yaptıran müşterilere tam para iadesi de dahil olmak üzere seçenekler sunulacak.

  • Edirne Valisi: Kentin turizm potansiyeli yeterince kullanılmıyor
    14:53 Edirne Valisi: Kentin turizm potansiyeli yeterince kullanılmıyor

    Edirne Valisi Yunus Sezer, zengin kültürel mirasa ev sahipliği yapan kentin turizm potansiyelinin az bir kısmının kullanıldığını belirtti. Sezer, turizm altyapısının geliştirilmesi ve tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, konaklama imkanlarının artırılması ve kültürel varlıkların markalaştırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

  • Edirne'de Tarihi Alanlar Nostaljik Tramvay Görünümlü 'Gezi Treni' ile Ziyaret Edilebilecek
    14:51 Edirne'de Tarihi Alanlar Nostaljik Tramvay Görünümlü 'Gezi Treni' ile Ziyaret Edilebilecek

    Edirne Valiliği, turizm noktalarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla lastik tekerlekli 'Edirne Turistik Gezi Treni'ni hizmete sundu. Ücretsiz olarak hizmet verecek tren, Selimiye Meydanı'ndan başlayarak tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı'nın bulunduğu Karaağaç Mahallesi'nde rotasını tamamlayacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, kentin tarihi ve kültürel altyapısını ayağa kaldırmayı amaçladıklarını belirterek, projeleri kapsamında 7 farklı rota belirlediklerini ve tur otobüsleriyle geziler düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca, Tunca ve Meriç nehirlerinde kayık gezileri düzenlenerek bu nehirlerin aktif olarak kullanılması planlanıyor.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement