Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Kışladağ Altın Madeni'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Kışladağ Altın Madeni'ni Gezdi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Eşme ilçesinde bulunan Kışladağ Altın Madeni'nde incelemelerde bulundu.

12.04.2019 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Eşme ilçesinde bulunan Kışladağ Altın Madeni'nde incelemelerde bulundu.

TÜPRAG Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından karşılanan Vali Kocabıyık, ilk olarak madenle ilgili kısa bir brifing aldı.

Daha sonra maden sahasını gezen Vali Kocabıyık, açık ocak, liç sahası ve döküm alanında inceleme yaptı.

Altın dökümüne katılan Vali Kocabıyık, yaptığı açıklamada Türkiye'nin önemli yer altı kaynaklarına sahip olduğunu, bu kaynakların işlenmesi ile ekonomiye önemli katkı sağlandığını söyledi.

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük altın madeninin Uşak'ta bulunmasının gurur verici olduğunu aktaran vali Kocabıyık, "Tamamen Türk mühendisleri ve insan kaynağı ile yürütülen maden beni çok etkiledi. Burada gerçekten dünyaya model olabilecek bir maden alanı kurulmuş. Çevreye, ekolojik sisteme insana duyarlı şekilde faaliyet gösteren maden ayrıca ekonomimize önemli katkı sağlıyor." dedi.

TÜPRAG Metal Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ise 13 yıldır faaliyet gösteren madende bu güne kadar 92 ton altın üretildiğini, madende bin kişinin istihdam edildiğini ve güçlenen Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

Ziyaret sırasında Vali Funda Kocabayık'a, Uşak Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, Ulubey Kaymakamı Ozan Özaydın, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal eşlik etti.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Kışladağ Altın Madeni\'ni Gezdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Kışladağ Altın Madeni'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement