Uşak valisine Yörüklerden tarihi ziyaret - Son Dakika
Güncel

Uşak valisine Yörüklerden tarihi ziyaret

Uşak valisine Yörüklerden tarihi ziyaret

Antalya Yörükler Derneği ve 12 ilden 30'a yakın Yörük Derneği'nin başkan ve temsilcileri, Karakeçili Yörüklerine göç yoluna eşlik eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı ziyaret etti.

15.06.2019 14:20  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samimi bir havada geçen ziyarette ilk sözü alan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman "Karakeçili Yörükler'nin gerçekleştirdiği yayla göçlerine katılan sayın valimizin bizzat göçe katılmaları Türkiye'de Yörükleri heyacanlandırmakla kalmadı, aynı zamanda gururlandırdı" dedi. Yörüklerin hatırlı ve vefalı insanlar olduğunun altını çizen Başkan Duman: "İlk kez bir vali hem de hanımefendi bir vali göç yolunda Yörüklerle birlikte yürüdü veonların dertlerine, sıkıntılarına ortak oldu. Biz bu güzel davranışa şahit olunca gerçek anlamda hem heyecanlandık hem de büyük bir gurur duyduk. Yaşanan bu anlamlı hareket vesilesiyle devletimizin gücünü yanımızda hissettik ve ülkemizin çeşitli illerinden kardeşlerimizle birlikte valimize ziyarette bulunduk'' dedi. Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman sözlerini: ''Valimizin konar/göçerliğe devam eden Yörüklerle birlikte yürümesinin ardından Türkiye'deki bütün Yörüklerde müthiş bir ilgi oluştu. Çok daha farklı illerden katılmak isteyen derneklerimiz oldu, fakat zaman darlığından haber veremedik. Kadın ruhu yaşatıcı, kapsayıcı bir ruhtur. Biz sayın valimizde onu görüyoruz. Biz devletin değerlerinin yanında olan herkesin yanında dik durmayı biliriz. Yörükler devletine karşı sorunsuzdur ama devletinden de ilgi bekler, bu sene Uşak ilimizin dışında bütün illerden Yörüklerin karşılaştıkları sorunlardan dolayı şikayetler aldık " diyerek, Yörük yaşamının, göç yollarının ve konar/göçer hayatın bütün katmanlarıyla "somut olmayan yaşayan kültürler mirası" kapsamına alınması için vali Kocabıyık'ın öncülük etmesini istedi.

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'ın ardından konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık duygularını şu şekilde ifade etti; ''Geçtiğimiz günlerde konar/göçer hayatı sürdüren Yörüklerin bu meşakkatli ve çileli hayatlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, onların sorunlarına bizzat şahit olmak-görmek için bu göç macerasını Karakeçililerle gerçekleştirdim. Binlerce yıldır süregelen geleneğin yaşamasının elzem olduğu kanaatine vardım. Zorlu göç yolunda Yörük ailesiyle bir araya geldim ve Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce telefon aldım. Yörük kardeşlerimiz beni ziyaret etmek istediklerini söylediler ve bugün şu müstesna buluşmayı birlikte yaşıyoruz'' dedi.

Vali Kocabıyık ayrıca; ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Arkadaşlar, gidip Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.' diye bir sözü var. Bu birlik ve beraberlik çok önemli. Beni Bilecik Söğüt'e davet ettiler, 'Söğüt'te Uşak Yörükleri için bir çadır hazırlayalım' dediler. Uşak Valiliği olarak belki Söğüt'te bir çadır da biz kuracağız"diyerek "konar/göçer hayatın, göç yollarının, yayla/sahil hayatının somut olmayan kültürler mirası kapsamına alınması için elimden geleni yapacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret sonunda Türkiye Ak Sakallı'lar Meclis Başkanı Niyazi Çapa Uşak Valisi Funda Kocabıyık'a kalpak hediye etti ve katılan diğer dernekler Yörük kıyafetleri, kepenek ve çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak valisine Yörüklerden tarihi ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement