Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen maske takana ayrıcalık istedi esnaf kabul etti - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen maske takana ayrıcalık istedi esnaf kabul etti

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen maske takana ayrıcalık istedi esnaf kabul etti

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yurdun dört bir yanında bir kez daha gerçekleştirilen korona virüs salgını tedbirleri denetimi bu kez Üsküdar'da kurulan Küplüce Halk Pazarında gerçekleştirildi.

11.08.2020 13:48  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yurdun dört bir yanında bir kez daha gerçekleştirilen korona virüs salgını tedbirleri denetimi bu kez Üsküdar'da kurulan Küplüce Halk Pazarında gerçekleştirildi.

Üsküdar Kaymakamı, Üsküdar Belediye Başkanı ve İlçe Emniyet Müdürünün katıldığı denetimde esnaf ve vatandaş korona virüs salgınına karşı bir kez daha uyarıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in kilosu on lira olan biber için 'Maske takana bir indirim olsa güzel olurdu' düşüncesine pazar esnafı olumlu dönüş yaparak biberi maske takana sekiz lira, takmayana ise satmayarak destek verdi.

Üsküdar Kaymakamı Demiryürek: Maske kuralına uyuluyor

Üsküdar da her salı kurulan Küplüce halk pazarında bu sefer ki korona virüs tedbirlerinin denetimine ilçe protokolü de katıldı. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Baykara denetime bizzat katıldı. Esnaf ve vatandaşı korona virüs salgınına karşı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkanı tezgahtaki fiyatları da konuştu. Kaymakam Demiryürek mısır tezgahını ziyaret ettiği sırada alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Kaymakam Demiryürek, "Genel anlamda iyi, tabi aksayan yönler var onları düzeltmekte bizim görevimiz. Vatandaşımızın maske kullanımına genel anlamda uyduğunu görüyoruz, esnafımızında uyumunu görüyoruz bu anlamda zabıtalarımıza da büyük iş düşüyor. Esnafımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini görüyoruz biz de sahada olacağız. Gün içinde bazen maskenin indiğini görüyoruz zabıta da o an gerekeni yapacak. On günlük bir periyodumuz var ancak bu sıkıntı devam ettiği sürece tüm kurumlar olarak sahada olacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen vatandaşları uyardı

Küplüce halk pazarında denetimlere katılan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Bugün İçişleri Bakanlığımızın illerde valilerin, ilçelerde kaymakamların katılımıyla gerçekleştirilen korona virüs salgınının en geniş ikinci denetimi yapılıyor. Burada asıl amaç vatandaşın ve esnafın dikkatini biraz artırmak özellikle pazarcı esnafımız bu konuda oldukça duyarlı. Zaten maskesiz satış yapan arkadaşlarımız varsa yasal işlemi yapıyoruz, asla göz yummayız. Fırsatçı bir virüs, en küçük bir ihmali anında fırsata çeviriyor. Pazar girişlerinde vatandaşların ateşi ölçülüyor, maskesiz girişlerine asla izin verilmiyor. Hijyenik ortam konusunda ki hassasiyeti artırmak istiyoruz. Bu salgın sürecini ancak böyle aşabiliriz. Maske, mesafe ve hijyen ile bu süreci aşabileceğimizi düşünüyoruz" derken vatandaşların virüsün ciddiyetini tam anlamıyla kavrayamadığını ifade etti. Türkmen, "Vatandaşlarımız maalesef bu virüsün ciddiyetini tam anlamıyla kavrayamadı. Özellikle sosyal mesafe konusunda hassasiyetimizde sıkıntı var. Maskesiz birbirinize çok yakınsanız zaten virüsün istediğini oluşturmuşsunuz demektir. Bazen istemediğimiz görüntüler oluşuyor maalesef. Toplu taşıma aracı kullananların bu kurala bazen uymadığını görüyoruz. Vak'a sayısı binin üzerinde devam ediyor, ben buradan vatandaşlarımızın maske ve sosyal mesafe konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum" dedi.

Belediye Başkanı pazar esnafından indirim istedi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bir tezgahı gezdiği sırada esnaf Osman Kırdak'tan maske takana indirim istedi. Pazar esnafı Kırdak, indirim fikrini hemen değerlendirerek kilosu on lira olan biberin maske takana sekiz liraya düştüğünü maske takmayana ise satışın olmayacağını söyledi. Kırdak, "Vatandaşta elinden geldiği kadar yardımcı oluyor ben sözümde dururum hemen etiketi değiştiririm. Maskesi olana sekiz liraya satacağım, maskesi olmayana ise satmayacağım. Etiketi değiştiriyoruz hemen" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen maske takana ayrıcalık istedi esnaf kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement