Üsküdar Belediyesi 10 Bin Kişiyi İş Sahibi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Belediyesi 10 Bin Kişiyi İş Sahibi Yaptı

Üsküdar Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan milli istihdam seferberliğiyle 4,5 yılda 10 bin kişiyi iş sahibi yaptı.

06.11.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan milli istihdam seferberliğiyle 4,5 yılda 10 bin kişiyi iş sahibi yaptı.

Özel bir hastanede 10 bininci kişi olarak işe giren hemşire Ayşegül Arslan'ı makamında ağırlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Arslan'ı tebrik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye'deki istihdam merkezleri arasında birinci seçilerek örnek gösterilen Üsküdar İstihdam Merkezi bünyesinde başlatılan seferberlik, 10 bininci kişinin işe yerleştirilmesiyle zirveye taşındı. Bu kapsamda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in makamında, ÜSİM tarafından istihdam edilen 10 bininci kişi Hemşire Ayşegül Arslan'ı tebrik ederek başarılar diledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak 2014 yılında yeni bir birim oluşturduk. Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) adı altında hedefimiz 5 yılda 5 bin gencimize iş bulmak parolasıyla yola çıktık. İş arayan ile işçi arayanlar arasında köprü olacak bir sistemi kurduk. Çok profesyonel bir sistem. ve hedefimiz 5 yılda 5 bin idi. Aradan geçen 4 buçuk yıl süre içerisinde biz hedefimizi ikiye katlamış olduk. Gençlerimize istihdam sağlamış olduk. Bugün itibariyle 10 bin gencimizi işe yerleştirmiş olduk. 10 bininci gencimiz hemşire bir özel hastanede bugün itibariyle iş başı yapıyor. Tüm Türkiye'de bir istihdam seferberliği var. Biz de Üsküdar'dan bu seferberliğe 10 bin tane istidam ile önemli bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Bu bulduğumuz 10 bin iş kamuda değil, tamamı özel sektörden." dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Hilmi Türkmen hemşire Ayşegül Arslan'a günün anısına tansiyon ölçme cihazı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar Belediyesi 10 Bin Kişiyi İş Sahibi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement