Üsküdar'da Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünelleri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünelleri Açıldı

Üsküdar\'da Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünelleri Açıldı

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İşletmesi (İSKİ) tarafından Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünellerine TBM şaft girişi töreni ile start verildi.

06.03.2019 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Su ve Kanalizasyon İşletmesi (İSKİ) tarafından Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünellerine TBM şaft girişi töreni ile start verildi. Çavuldere-Bülbüldere tünellerinin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan yaptı.

İSKi Müdürlüğü tarafından Üsküdar'da şiddetli yağışlardan sonra oluşan su baskınlarını önlemek amacı ile Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suları Tünellerinin açılışı gerçekleştirildi. Tünellerinin açılışını AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı yaptı. Açılış Üsküdar Salacak sahilde gerçekleşti. TBM cihazının başlama komutunu AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen verdi.

Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suları Tünelleri toplam uzunluğu 10 bin 743 m atık su kolektörü ve şebekesi ile 9 bin 207 metre yağmur suyu hattı inşa edilecek. Proje kapsamında bölgede olası taşkınların önlenmesine yönelik 3 bin 200 milimetre çapında toplam uzunluğu 1 bin 362 metre olarak inşa edilecek. Çavuşdere ve Bülbüldere Yağmur Suyu Tünelleriyle de Üsküdar'ın üst bölgelerinde yoğunlaşan yağmur suyu akışı, yerin altından sahile taşınarak Boğaz'a kavuşturulacak.

"HEDEFİMİZ VATANDAŞ MEMNUNİYETİ"

Üsküdar'ın İstanbul için önemli bir kent olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, "Bu ilçeye hizmet etmek bizim için bir şeref. Problemleri çözebilmek adına Başkanımızın önderliğinde farklı bir anlayış içerisinde hizmetlerimizi vatandaşların açığa çıkmamış ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelmiş durumdayız. Çok önemli bir törenin açılışındayız. TBM ile birlikte tünel kazısı başlayacak. Çavuşdereyi ve Bülbüldereyi yer akıtabilecek bir noktaya getireceğiz. İstanbul'daki örnek hizmetlerimizden biri olacak. Hedefimiz vatandaş memnuniyeti. 1994 yılında Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde başlayan sınırsız hizmet anlayışı ve vatandaş memnuniyeti ve gönül belediyeciliğini bizler her noktada uygulama taraftarıyız" dedi.

"GENÇLER GÖKBİLİMİ İLE UĞRAŞSINLAR, YERALTINDAKİ İŞLERİ BİZLER YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Üsküdarlıların artık yağmur sularından kaynaklanan baskınlara maruz kalmayacağını söyleyen AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen şunları söyledi:

"Üsküdarlılar olarak önemli bir projemizi çözmüş olacağımız. Yer altında olduğu için kimsenin pek göremediği çok önemli bir projenin temel atma veya TBM cihazının işe başlama töreni vesilesiyle bir aradayız. Öncelikle Büyükşehir Belediyemize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İSKİ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. TBM cihazlarıyla yeraltındaki bu çalışmayla Üsküdarımız'ın iki önemli deresini birleştireceğiz. Birisi Çavuş deresi öbürü Bülbül deresi adeta bu iki dereyi yeraltına alıyoruz. Çünkü yer üstünde ani yağmurlar sel baskınları baskınlarında gerçekten yoğun bir yapılaşma var. 10'a yakın mahallemiz ve 100 bine yakın vatandaşımız yaşıyor bu bölgede. Bu bölgedeki vatandaşlarımızı hiç rahatsız etmeden yer altından bu dereleri alıyoruz. Bu tünelin ucu Hakimiyeti Milliye Caddesine çıkacak. Bülbül deresinden başlayacak olan tünel ise Paşalimanı'ndan çıkacak. Her iki dereyi tünellerle ani sel baskınları olmadan, o hoş olmayan görüntüleri görmemek için çok da pahalı bir yatırım yapacağız. Bir yılda tamamlanacak. 2020'nin Mart ayında bitmiş olacak. Üsküdar'ın gelecek yüzyıl ihtiyacı olan hizmeti gidermiş olacağız. Evlatlarımız, torunlarımız artık bu yağmur suyu ile uğraşmasın. Onlar uzayla, gökbilimi ile uğraşsınlar. Yeraltındaki işeri dedeleri olarak bizler yapmış olacağız"

"ÜSKÜDARA ATIK SUYU VE YAĞMUR SUYU DRANEJ SİSTEMİ KURULACAK"

Açılışta konuşma yapan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ise şu ifadeleri kullandı:

"Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suları Tünelleri inşaatında kullanılacak TBM makinası hali hazırda lafta indirilmiş olup çalışmalar devam etmektedir. İdaremiz gerçekleşme ihtimali olan baskınlara karşı tarihi mekanları koruma çalışmaları devam etmektedir. Şiddetli yağışlarda meydana gelecek baskınları ortadan kaldırmak adına tünel inşaatlarımıza başladık. 50 milyon 511 bin liraya mal olacak ve 2020 yılı Mart ayında bitirilmesi planlanan proje kapsamında bölgede baskınların önlenmesi ön görülüyor. 1 bin 62 metre uzunluğunda olacak bu tüneller. Üsküdar'ın üst bölgelerinde yağışlarda oluşabilecek yağmur suları yerin altından sahile ve Boğaz'a ulaştırılacak. Sahil bölgesine dranej sistemi kurulacak. Karışık şekilde akan yağmur suyu ve atık su hatları ayrıştırılarak modern şehircilik ve mühendislik ilkelerine uygun sürdürülebilir atık suyu ve yağmur suyu dranej sistemi kurulacak.

Ne mutlu ki bize 1994 yolunda cumhurbaşkanımızın başlattığı yerel yönetim hamlesi ile dev çevre korumanın hayata geçirilmesi ile İstanbulumuz ülkemizin de büyümesiyle Dünyanın en önemli turizm, ticaret, kültür ve yaşam merkezlerinden biri olmuştur. Hizmet alanımız 3 kat, abone sayısı 3 kat artmıştır. Su kaynaklarımızın verimi de 2,7 kat arttırmıştır."

(/GÖRÜNTÜLÜ)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Açılış detay

vatandaş detay

Hayri Baraçlı, Hilmi Türkmen, Fatih Turan  konuşma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Çavuşdere-Bülbüldere Yağmur Suyu Tünelleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement