Üsküdar'da Fevziye Meriç Çocuk Akademisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Fevziye Meriç Çocuk Akademisi Açıldı

Üsküdar\'da Fevziye Meriç Çocuk Akademisi Açıldı

Üsküdar Belediyesi, Fevziye Meriç Çocuk Akademisi'nin açılışı ile bir ilke daha imza attı.

11.04.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi, Fevziye Meriç Çocuk Akademisi'nin açılışı ile bir ilke daha imza attı. Akademi ile ilçede ilköğretim düzeyinde okuyan çocukların, geleceğe zihinsel, sosyal ve kültürel anlamda daha nitelikli ve hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

Adını ünlü yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç'in eşi Fevziye Meriç'ten alan Çocuk Akademisi'nin açılış törenine; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Cemil ve Fevziye Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ile Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Süleyman Faruk Göncüoğlu, Hikmet Barutçugil ve Memduh Cumhur gibi kültür ve sanat camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Akademinin açılış töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalıştıklarını söyleyerek, "Bunu yaparken çocuklarımızın spora daha fazla katkıda bulunması, sporun tabana yayılması için çalışıyoruz. Bir olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır'ın Üsküdar'dan çıkması tabi ki önemlidir. Ama asıl önemli olan yeni kaç tane çocuğumuz atletizme başlayacak ve bunu bir hayat tarzı haline getirmeye çalışacak? Bunu daha da önemsiyoruz. Kendisi ve bahçesi küçük ancak yüreği ve anlamı çok büyük bir merkezin açılışını yapıyoruz. Bir faaliyeti yaparken ya da bir merkezi hizmete açarken onu ne kadar çok kişinin kullanacağını ve gelecek nesillerin bunun nasıl etki edeceğini düşünerek hareket ediyoruz. Medeniyet Üniversitesi ile işbirliği halinde hizmete açtığımız Çocuk Üniversitesi bunlardan birini oluşturuyor. Halen 34 bin üyesi bulunan Bilgi Evlerimiz ile Üsküdar Çocuk Üniversitemizin arasında bir köprü görevi görecek Çocuk Akademileri, çocuklarımızın eğitiminde çok büyük bir eksikliği giderecek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Yapılan açılış töreni sonrası konuklar, Bilişim Sınıfı, Teknoloji Sınıfı, Sayısal Etüt Sınıfı, çok amaçlı salon, kütüphane, seminer salonu, Psikolojik Danışman odası ile hobi bahçesinden oluşan Fevziye Meriç Çocuk Akademisini gezdi.

Üsküdar'da ikamet edip ilçe sınırlarındaki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanacağı çocuk akademilerinin ilki olan Fevziye Meriç Çocuk Akademisi'nde; Osmanlıca, İngilizce, drama, uzay ve astronomi, ebru, ev dekorasyonu, Hüsn-ü Hat, mental aritmetik, kaligrafi, elektronik, karikatür, resim, kutu yapımı, Origami yapımı, yapma bebek, maket uçak, eğlenceli mutfak, robot yapımı, akıl oyunları, rehberlik, satranç, gitar, bağlama, takı tasarımı, grafik ve bilgisayar eğitimi verilecek.

Akademi bünyesinde ayrıca bilişim atölyesi ve okul derslerine destek etütleri de yer alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Fevziye Meriç Çocuk Akademisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement