Üsküdar'da Şiir Gibi Günler Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Şiir Gibi Günler Devam Ediyor

Üsküdar\'da Şiir Gibi Günler Devam Ediyor

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali 9 Nisan'da başladı.

14.04.2016 13:52  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın 16 farklı ülkesinden toplamda 33 şairin katılımıyla II. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali devam ediyor. 15 Nisan Cuma günü Türkiye'yle birlikte İzlanda, Arjantin, Jamaika, ABD, İngiltere, Almanya'dan gelen şairler Üsküdar'ın ve İstanbul Anadolu Yakası'nın farklı mekan ve sokaklarında dinletiler düzenleyecek. Festival 16 Nisan'a kadar devam edecek.

Dünyanın 16 farklı ülkesinden gelen toplamda 33 şair dünya seçkileriyle birlikte kendi şiirlerini Üsküdar'ın farklı mekan ve sokaklarında şiirseverlerle paylaşıyor.

OKULLARDA VE SOKAKLARDA DÜNYA ŞİİRLERİ

II. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali'nin 7. gününde 15 Nisan Cuma günü saat 10.00'da dünya şairleri Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde olacak. 'Şiir Okulda' isimli etkinlikte Eirikur Örn Norddahl – İzlanda, Jona Burghardt – Arjantin ve Türkiye'den Fazıl Baş, Cengizhan Konuş, Adem Turan, Fazıl Baş, Cengizhan Konuş, Adem Turan şiir dinletici düzenleyecek.

'Şiir Okulda' etkinliği saat 14.00'te Biltek Koleji'nde devam edecek. Biltek Koleji'nde düzenlenecek dinletide Jamaika'dan gelen festivalin renkli ismi şair, reggae (regi) müzik sanatçısı ve akademisyen Mutabaruka, Mel Kenne – ABD, Achim Wagner – Almanya ve Türkiye'den Murat Koparan ile Adem Turan şiir dinletisi düzenleyecek.

Aynı günün devamında saat 17.00'de Üsküdar Fikir Sanat Merkezi'nde Mutabaruka – Jamaika, Jen Hadfield – İngiltere ve Türkiye'den Tuba Kaplan, Mustafa Ruhi Şirin, Mustafa Akar, Hüseyin Akın, İlker Nuri Öztürk 'Şiir Sokakta' isimli etkinlikte şiir dinletisi düzenleyecek. 15 Nisan'ın son etkinliğinde saat 20.00'de BKSM (Bağlarbaşı Kültür Sanat Merkezi)'de bir araya gelecek şairler 'Bi Şiir Ateşle' isimli etkinlikte günün son şiir dinletilerini düzenleyecek.

16 NİSAN FESTİVALİN SON GÜNÜ

16 Nisan Cumartesi Festival'in son günü BKSM Boğaziçi Salonu'nda saat 20.00'de yapılacak kapanışta Türkiye'den ve dünyadan şairler şiir okuması yapacak. Etkinlik kapsamında festivalin ağır toplarından Jamaikalı Mutabaruka, Güney Afrika'nın en önemli performans şairlerinden Lebo Mashile, mizah ve ironiyi güçlü bir şekilde kullanan ve ses şiir performanslarıyla da bilinen İzlandalı Eirikur Örn Norddahl, İngiltere'nin en önemli genç şairlerinden T.S. Eliot ödüllü Jen Hadfield, Türk edebiyatına katkıları küçümsenmeyecek Nazım Hikmet Şiir Ödüllü Amerikan şair Mel Kenne, Arap edebiyatının en önemli temsilcilerinden ve 21 şiir kitabı bulunan Faslı Mohammed Bennis, Suriyeli muhalif şair Mahmoud Eltawil, Arjantin'den yazar, şair, çevirmen Jona Burghardt, Türkçe şiirler yazan Alman şair-fotoğrafçı Achim Wagner ve Makedonya'nın en etkili genç şairlerinden biri olan Gjoko Zdraveski okumalar yapacak. Gecenin devamında Türk şairler Ahmet Edip Başaran, Hüseyin Akın, Ali Ural, Mehmet Can Doğan, Mustafa Akar, Adem Turan ve Zafer Acar'ın şiir dinletilerinde festivalin son şiirleri okunacak.

Üsküdar Şiir Ödülleri'nin takdim edildiği kapanış töreninin ardından Dilek Türkan konseri ile Festival'e nokta konacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Şiir Gibi Günler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement