Üsküdar'da "Temiz Sokak" Projesi - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da "Temiz Sokak" Projesi

Üsküdar Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından yürütülen "Temiz Sokak Projesi" Üsküdar'da başladı.

17.12.2017 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından yürütülen "Temiz Sokak Projesi" Üsküdar'da başladı.

Çöpüne Sahip Çık Vakfı'ndan yapılan açıklamada, oyuncu Perran Kutman'ın destekçileri arasında yer aldığı "Temiz Sokak Projesi" kapsamında, Üsküdar Belediyesi sınırları içinde bulunan ve pilot bölge olarak seçilen Dönmedolap Sokağı'nda, çöpün çevreye atılmaması ve ayrıştırılması yönünde davranış dönüşümü sağlanması amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Asya ile Avrupa'nın geçiş noktası olması sebebiyle günde 2 milyon kişinin Üsküdar'a yolunun düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Belediyemizin en büyük gider kalemi temizlik. Üsküdar'da günde 600 ton çöp toplanırken, yaz aylarında bu miktar 800 tona çıkıyor. Bu işler için harcanan para Üsküdarlı hemşehrilerimizin parasıdır. Çöplerin toplanmasındaki önemli konulardan biri de ev atıklarının ayrıştırılmasıdır. Belediyemizin diğer İstanbul belediyelerine örnek olduğu bu konu, aynı zamanda ekonomik bir kaynak. Dönüştürülebilen çöp işi sayesinde, temizlik işlerinde kullandığımız araçların yakıt giderlerinin önemli bir kısmını karşılayabiliyoruz. Bu tasarruf da Üsküdarlılara daha fazla hizmet için kaynak yaratılmasını sağlamaktadır. Evi en temiz olan toplumuz. Artık bu evlerimizdeki temizliği sokaklara da taşımanın vakti geldi."

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman, çevreye atılan çöplerin doğaya verdiği zarara değinerek, "Etrafta görmekten şikayet ettiğimiz çöpü bizler atıyoruz, bu nedenle temizlik de bizim elimizde. Bu işin ilk adımı önce ürettiğimiz çöpün farkında olmak, bilinçli tüketerek az çöp çıkarmak. İlçe belediyeleri tarafından yürütülen yerleri süpürme ve çöpleri toplama işine ayrılan iş gücü ve bütçenin doğru kullanımı ve çevrenin temiz kalması için biz vatandaşların belediyelerle iş birliği içerisinde hareket etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Oyuncu Perran Kutman da herkesin çevrenin bileşeni olduğunu belirterek, "Bu projenin parçası olmak, benim için de önemli bir görev. Sizlerden ricam, hepimiz bu görevi üstlenelim, sokağımızı çöplerden arındıralım, çöplerin doğru zamanda doğru yere atılmasını sağlayalım. Sokaklarda çocuklarımızın oynadığını, sokaktaki pisliğin öyle veya böyle tertemiz evlerimize de taşınacağını unutmayalım. Bizim kültürümüzde evin temizliği büyük önem taşır, aynı özeni sokağımıza, mahallemize, şehrimize, doğaya da gösterelim. Yani biz evimizin, içimizin temizliğini sokağımıza yansıtalım." ifadelerini kullandı.

"İç Temizliğini Sokağa Yansıt" sloganı ile başlayan projede "Temiz Sokak" etiketini almaya aday olarak seçilen pilot sokağın, Mayıs 2018 itibarıyla çöp miktarının azalmasına ve uygulamalardaki iyileşmelere bağlı olarak bu etiketi alıp almayacağı ilan edilecek. Proje boyunca pilot sokaktaki uygulamalar takip edilecek ve gerektiğinde sokak sakinlerine bilgi verilerek yol gösterilecek. Ayrıca sokak sakinlerinin projede görev alması için çağrıda bulunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da 'Temiz Sokak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement