Üsküp Kitap Fuarında Türk Yayıncılarına Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Üsküp Kitap Fuarında Türk Yayıncılarına Büyük İlgi

Üsküp Kitap Fuarında Türk Yayıncılarına Büyük İlgi

Dha DIŞ HABER ? Üsküp Kitap Fuarında Türk yayıncılarına büyük ilgiEyüp Salih / Üsküp, 15 Nisan (DHA) ? Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Kitap Fuarına büyük ilgi var. Çok sayıda yayıncının katıldığı fuarda kitap severler yeni basılan kitaplar için standları geziyor.

15.04.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER ? Üsküp Kitap Fuarında Türk yayıncılarına büyük ilgi

Eyüp Salih/ Üsküp, 15 Nisan (DHA) ? Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Kitap Fuarına büyük ilgi var. Çok sayıda yayıncının katıldığı fuarda kitap severler yeni basılan kitaplar için standları geziyor. Kitap Fuarında Türkçe yayın yapan Yeni Balkan ve Divan Yayınlarının kitaplarına da okur severler büyük ilgi gösterdi.

Yeni Balkan Yayınevi Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Mürteza Sulooca DHA'ya yaptığı açıklamada, Yeni Balkan yayınevi olarak 2010 yılında kitap yayın etkinliğine başladıklarını, 2011 yılından itibaren Makedonya Türklerini hem Makedonya'daki Uluslararası kitap fuarlarında hem yurtdışındaki fuarlarda imkanları çerçevesinde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Suluoca, Yeni Balkan yayınevinin bugüne kadar 25 tane eseri bulunduğunu ve tamamen Makedonya Türkleri tarafından yazılan, yahut Makedonya Türkleriyle ilgili araştırma yapan Türkiye'nin değerli hocalarının eseri yayınlandığını ifade etti.

Mürteza Sulooca, Boyamalarla, Makedonya'daki tarihi eserlerin sadece Türkçe değil, Makedonca, Arnavutça ve Boşnakça olarak kültürel mirasımızı genç nesillere aktarmaya çalıştıklarını belirti.

Yeni Balkan yayınevi olarak bu yıl 2 kitapla fuara çıktıkların, İlhami Emin'in ve Fahri Ali'nin hayatı ve sanatıyla ilgili kitap yayınladıklarını aktararan Mürteza Suluooca, bu yılki ilgiden memnun olduklarını da dile getirdi.

Divan Yayınevi standındaysa kaligrafi sanatının icra edilmesi büyük ilgi gördü. Kaligrafi Sanatçısı Mahmut Enes Kemer 2011 yılında Makedonya'ya öğrenci olarak geldiğini ve o dönemden beri kaligrafi yaptığını ve öğretmeye çalıştığını söyledi. Fuarlara katılıp standlarda kaligrafi sanatını herkese tanıtmaya çalıştığını ifade etti.

Divan Yayınları temsilcisi Mehmed Arif, fuara ilk kez katıldıklarını, 2002 yılından beri faaliyette olduklarını ve Türkçe kitap, dergi ortaya çıkardıklarını söyledi. Arif, Fuara ilginin yoğun olduğunu ve yalnız Türklerden değil, farklı milli mensubiyetteki insanlardan da ilgi gördüklerini ifade etti. Arif, yayınlanan tüm eserlerin Türkçe dilinde olduğunu ve Makedonya'da Türk yazar ve şairlere ait olduğunu açıkladı.

Kitap Fuarı kapsamında okur severlerin katılımıyla Yeni Balkan Yayınevinin yayınladığı 'Gülkaya -İlhami Emin Hayatı-Sanatı-Eserleri' kitabı Nazlı Rana Gürel ve Zeki Gürel tarafından tanıtıldı.

'Mangal-Fahri Ali Hayatı-Sanatı-Eserleri' Ergin Baki ve Zeki Gürel tarafından katılımcılara tanıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp Kitap Fuarında Türk Yayıncılarına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement