Üsküp'te, "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" Başladı - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te, "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" Başladı

Üsküp\'te, "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" Başladı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen "6. Gelecekte İletişim Çalıştay"ı başladı.

15.05.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen "6. Gelecekte İletişim Çalıştay"ı başladı.

Çalıştayın açılışına, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı Başkanı Zoran Trayçevski ve Türk dünyasından çok sayıda gazeteci ile öğrenci katıldı.

Fendoğlu, burada yaptığı konuşmada, çalıştayda 30 farklı ülkeden katılımcının yer aldığını, 2 gün sürecek çalıştay kapsamında iletişim konularının tüm boyutlarıyla ele alınacağını söyledi.

Makedonya'da, Türk dizilerine gösterilen ilgiye de işaret eden Fendoğlu, "Türk dizileri üzerinde büyük araştırmalar yapılıyor. Doktora tezleri, yüksek lisans tezleri ve gerçekten dünya çapında bir olay. Burada da oteldeki odamızda Türk dizileriyle karşı karşıya geldik. Balkanlar'da ve Ortadoğu'da, aslında dünyanın her tarafında gelişen bir sektör. Bu konuda da iyi gelişmelerin olduğunu sektör raporuyla görmüş olduk" dedi.

Sökmensüer de çalıştayın, dost bir ülkenin başkentinde düzenleniyor olmasının, halklar arasında varolan ve gücünü ortak tarih ve kültürden alan bağların gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

21. yüzyılın bir gereği olarak hızla gelişen, yüksek siyasi, ekonomik ve sosyal dönüşüm gücüne sahip olan iletişim konusunda iyi yetişmiş gençlere, hem Türkiye'de hem diğer ülkelerde fazlasıyla ihtiyaç olduğunu dile getiren Sökmensüer, çalıştayın bu açıdan yararlı olacağını kaydetti.

Makedonya Radyo ve Görsel-İşitsel Medya Hizmetleri Ajansı Başkanı Zoran Trayçevski ise teknolojinin gelişmesinin ve yeni medya olanaklarının devletleri yeni denetim mekanizmaları geliştirmeye ittiğini, bu konuda farklı bakışların ortaya konulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Bu arada, yakalarında "Kalbimiz Soma'da" yazılı rozetler taşıyan katılımcılar, çalıştayın açılışında saygı duruşunda da bulundu. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküp'te, '6. Gelecekte İletişim Çalıştayı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement