Üsküp'te Muhalefetten 'İstifa Edin' Protestosu 2- - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te Muhalefetten 'İstifa Edin' Protestosu 2-

Üsküp\'te Muhalefetten \'İstifa Edin\' Protestosu 2-

Dha DIŞ HABER - Üsküp'te muhalefetten 'istifa edin' protestosu....Eyüp SALİH, Turan KASAP, 21 Haziran (DHA) - Makedonya'daki siyasi kriz gün geçtikçe büyüyor.

21.06.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Üsküp'te muhalefetten 'istifa edin' protestosu....

Eyüp SALİH, Turan KASAP, 21 Haziran (DHA) - Makedonya'daki siyasi kriz gün geçtikçe büyüyor. Muhalefetin 'Renkli Devrim' adı altında aylardır süren protesto gösterileri en yüksek seviyeye ulaştı. Üsküp'te 40 bine yakın protestocu, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin istifalarını istedi.

Protestocular 'Renkli Devrim' üyelerine karşı başlatılan soruşturmaların geri çekilmesini de istediler. Başbakanlık binası önünde toplandıktan sonra polis engeline karşın meclis binası önüne gelerek boya attılar. Protestocular daha sonra Adalet Bakanlığı binasına doğru yürüdü. Binaya boyalı saldırıda bulunan protestocular camları da kırdı. Göstericiler, Kadın Savaşçı parkında bulunan Prometey anıtı üzerine çıkarak heykelin üzerindeki koruma örtüsünü kopardı. Polis, eylemcilere müdahale etti. Anıt yıkılmaktan kurtarıldı.

Polisle protestocular arasında arbede yaşandı. Çok sayıda gösterici ve polis yaralandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp'te Muhalefetten 'İstifa Edin' Protestosu 2- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement