Uslu'dan 3 Yeni Fen Lisesi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Uslu'dan 3 Yeni Fen Lisesi Müjdesi

Uslu\'dan 3 Yeni Fen Lisesi Müjdesi

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’un Alaca, Sungurlu ve Osmancık ilçelerindeki Anadolu Öğretmen Liseleri’nin Fen Lisesi’ne dönüştürüldüğünü açıkladı.

29.06.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum'un Alaca, Sungurlu ve Osmancık ilçelerindeki Anadolu Öğretmen Liseleri'nin Fen Lisesi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Sabri Başköy, Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan ve Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ile birlikte Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Uslu, Çorum'daki Sungurlu, Osmancık ve Alaca Anadolu Öğretmen Liseleri'nin Fen Lisesi'ne dönüştürüldüğünü, bu dönüşümle birlikte kentte 4 tane fen lisesinin hizmet vereceğini söyledi.

Alaca Meslek Yüksek Okulu'nda bölüm sayısının 11'e yükseldiğini ancak okulun yurt ihtiyacının bulunduğunu dile getiren uslu, bu ihtiyacın Kredi Yurtlar Kurumu aracılığıyla karşılanması için girişimlerinin olacağını dile getirdi.

İlçenin yaşam konforunu yükselttiklerini dile getiren Uslu, "En önemli sorunumuz Alaca'nın konforunu yükseltmekti. Buraya gelecek memurlarımızın, kamu görevlilerinin, konfor içerisinde hizmet etmelerinin yolu doğalgaz gelmesiyle mümkündü. Doğalgaz konusunda geçmişte girişimler olmuştu. Ocak ayında Alaca Doğalgaz Kamulaştırma ve Proje ihalesi yapıldı. Tarımsal destekleme kapsamında Cuma gününden itibaren çiftçilere yağlı tohum ödemeleri başladı.

Tarımsal kalkınmayı sağlamak için devletimiz Çorum'a 680 milyon TL'lik DSİ yatırımı başlattı ve devam etmektedir. DSİ yatırımlarından en büyük payda Alaca'ya gelmektedir. Alacanın uzun yıllardır devam eden zaman zaman köyler arasında sorun yaşanan içme suyu sorunu DSİ'nin yatırımlarıyla çözüme kavuşuyor. En büyük hayalimiz Koçhisar barajı bitmiştir. Sulama projesi de üç etapta tamamlanacak" dedi.

KASABA SİYASETİ VE POLEMİKLERE GİRMEYECEĞİZ

Takım ruhuyla hareket ederek Çorum'un sorunlarına çözüm ürettiklerini dile getiren Uslu, "Biz takım ruhuyla memleket severlik içerisinde kamunun imkanlarını israf etmeden toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi çözümleri bulmaya çalışıyoruz. Halkımızı en iyi hizmetle buluşturmaya çalışıyoruz. Bunun dışında yapılan spekülasyonlara itibar edilmemeli. Birde eline klavye geçirmiş ise aklına geleni söyleyip yazıp çizenlere itibar etmeyin. Küçük kasaba siyasetine, polemiklere girmedik girmeyeceğiz. Alaca, Hastanesiyle, doğalgazıyla, eğitim kurumlarıyla bölgenin cazibe merkezi olmaya devam edecek.

Sadece Alaca değil Çorum'a yaptığımız yatırımların toplamı gelir vergisinin tam iki katı.Devlet aldığından daha fazla yatırım yapıyor. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uslu'dan 3 Yeni Fen Lisesi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement