Usta Gazeteciler Türkiye Gündemini Erzurum'dan Yorumladılar - Son Dakika
Yerel

Usta Gazeteciler Türkiye Gündemini Erzurum'dan Yorumladılar

Usta Gazeteciler Türkiye Gündemini Erzurum\'dan Yorumladılar

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Habertürk Ekonomi başyazarı Serpil Yılmaz, Mahmut Övür Sabah Yazarı ve Tuncay Güven, Kardelen TV ekranlarında Gündem Özel programında İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen’in sorularını yanıtladı.

20.02.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Erzurum'a gelen Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Habertürk Ekonomi başyazarı Serpil Yılmaz, Mahmut Övür Sabah Yazarı ve Tuncay Güven, Kardelen TV ekranlarında Gündem Özel programında İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Mahmut Övür, Türkiye'nin Suriye olan problemlerine ilişkin önemli tespitler yaptı. Övür, "Türkiye kendi içinde uzun yıllar darbe üreten ve bunları saf dışı bırakmak için mücadele etti. Siyasetle sorunların çözülebileceği tarihsel bir periyoda gelip dayandı. Hatalarımız eksiklerimiz var bunlar tartışılabilir ama ana hattına baktığımız zaman ciddi bir değişimin içinden geçiyoruz. Bu yüzden ekonomi de de ciddi hamleler içindeydik. Dünyanın dört bir yanına ürün satmaya çalışıyoruz. Tüm bunlar hep birlikte giderken aynı zamanda dünyada da başka bir değişim yaşanıyordu. Bu topraklar yüzyıl önce suni bir çözülme yaşadı. 100 yıl sonra kapitalist sistem biçimde yeni küresel çağa uygun değişim yaşamak zorundaydı. Bunun fitili 2003 deki ırak işgali ile ateşlendi. Bundan sonra başka bir planda daha ortaya çıktı. Bunu görmeliyiz. Türkiye nasıl olurda bu şekilde bir itibar kazanırken birden bire bölgedeki hükümetlerle kavga eder hale görünüyor. Orda başka şeyler yaşanıyor. Türkiye mini bir sisteme doğru gidiyor. Adaletin hakkaniyetin ağırlıklı olduğu bir sistem. O yüzden cumhurbaşkanı sürekli bunu söylüyor. Dünya 5 ten büyüktür. Neden bunu söylüyor. Çünkü dünyada önemli adaletsizlik var. Bence olup bitenlerin bununla ilişkisi var. Biz istemesek de etrafımızda başka şeyler dönüyor. Çok daha parçalanmış İslam coğrafyası isteniyor. İslam topraklarında çatışma durmamalı diye teorilerin olduğunu biliyoruz. Türkiye son yıllarda ciddi kuşatmalar yaşandı. Bunlar durduk yerde olmuyor. Başka hesaplaşmalar var. Türkiye deki siyasi liderlik o dayatmalarla gitmeyeceğini göstermeye çalıştı. Türkiye bunun bedelini ödüyor" diye konuştu.

Ülkenin güneydoğusunda yaşananlara da değinen Övür Kürt Halkının artık destek vermediğini söyledi. Övür, her barış sürecinde aynı olayların yaşandığını ifade ederek şunları söyledi; "Hendeklerin kazıldığı alanlarda halk tepki gösteriyor. Oradaki halk şiddet olmasın diye oy verdi. Bu gerçeği görmemiz lazım. 2,5 yıl Türkiye çözüm sürecini hayata geçirmeye çalıştı. Rahmetli Özal çok uğraşmıştı. Her girdiğinde karşısına engel çıkıyor. Bu kadar tarihi adımlar atılacak sonra halk savaşına çağıracaksınız. Bunun izah edilmesi gerekir." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Gazeteciler Türkiye Gündemini Erzurum'dan Yorumladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement