Usta Oyunculardan 'Adalet, Sizsiniz' Oyunu - Son Dakika
Güncel

Usta Oyunculardan 'Adalet, Sizsiniz' Oyunu

Usta Oyunculardan \'Adalet, Sizsiniz\' Oyunu

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın rol aldığı tek perdelik 'Adalet, Sizsiniz' adlı tiyatro oyunu, Marmaris'te sahnelendi.

16.03.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın rol aldığı tek perdelik 'Adalet, Sizsiniz' adlı tiyatro oyunu, Marmaris'te sahnelendi.

Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın Ümit Denizer ile kurdukları 'Perdeci Oyuncuları'nın ilk oyunu 'Adalet, Sizsiniz', Marmaris'te de sahneye konuldu. Marmaris Belediyesi 3'üncü Tiyatro Günleri kapsamında sahnelen oyunu, yaklaşık 800 kişi izledi. Yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı anlatan oyunda; M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da Engizisyon'un müebbet hapse mahkum ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da yine ölüme mahkum edilen İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri yer alıyor.

OYUN ÖNCESİ SÖYLEŞİ

Oyun öncesi Marmarisli sanatseverlerle, oyun ekibini bir araya getiren bir söyleşi de düzenlendi. Söyleşideki konuşmasında Rutkay Aziz, faşizan yönetimlerin kitlelerin üç maymunu oynamasını istediğini belirterek, "Ben aynı zamanda Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı'nın başkanlığını sürdürüyorum. Geçen 15 Ocak'ta şairimizin 114'üncü doğum gününü kutladık. Köln'de yapılan kutlamada bir şeyin altını çizdim. Faşizan ve baskıcı yönetimler kitlelerin üç maymunu oynamasını isterler. Yani görmeyeceksin, duymayacaksın ve konuşmayacaksın. Oysa her ilerici, devrimci, bilinçli yurttaş görecektir, duyacaktır ve inadına konuşacaktır. Bu anlamda hiçbirimizin umutsuzluğa hakkımız yok. Önemli olan bu umudu bir eyleme dönüştürme halidir. Her atasöznü pek sevmem, ama bir tanesi var çok keyifli 'akan su pislik tutmaz.' Öylesine inanıyorum ki bu demokrasinin, özgürlüğün ve barışın suyu öylesine güzel akacak ki bütün pislikleri bu olumsuz koşullara rağmen sağa sola devire devire Nazım'ın o güneşli günlerine er geç döneceğiz" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Usta Oyunculardan 'Adalet, Sizsiniz' Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement