Usta Sanatçıların Eserleri Müzayedeye Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Usta Sanatçıların Eserleri Müzayedeye Çıkacak

Türkiye'nin en seçkin koleksiyonlarından derlenen, Türk ve dünya çağdaş sanatı ustalarının 248 adet başyapıtıyla sıra dışı eserleri müzayedeye çıkacak.

23.05.2018 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en seçkin koleksiyonlarından derlenen, Türk ve dünya çağdaş sanatı ustalarının 248 adet başyapıtıyla sıra dışı eserleri müzayedeye çıkacak.

Beyaz Müzayede tarafından düzenlenen "Başyapıtlar Müzayedesi", 3 Haziran'da Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Müzayedede Türk çağdaş sanatının ustalarından Ömer Uluç'un, 1988 tarihli "Bukalemun ve Karga" isimli eseri ile Burhan Doğançay'ın ikisi tuval toplam 12 eseri görücüye çıkacak.

Doğançay'ın "Kurdeleler Serisi"nin en büyük ebatlı tuval eserlerinden 1982 tarihli "Big Spiderweb"in 450-650 bin lira fiyat aralığında satılması öngörülen müzayedede, 1977 tarihli "Alphabet"i, 180 bin-250 bin lira muhammen bedel aralığında satışa sunulacak.

Müzayedede, Erol Akyavaş'ın "Mavi Kale" adlı eseri 180-280 bin, "Kaligrafik Soyut" adlı eseri de 200-300 bin lira fiyat aralığından alıcısını bekleyecek.

Fahrelnisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Hakkı Anlı ve Abidin Dino'nun baş eserlerinin de yer alacağı müzayedede ayrıca, Peter Zimmermann'dan Abidin Elderoğlu'na, Devrim Erbil'den Nuri İyem'e, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Ahmet Güneştekin'e kadar çok sayıda sanatçının önemli eserleri, sanatseverlerin ilgisine sunulacak.

Müzayedede yer alacak eserler, 24 Mayıs-2 Haziran arasında "Beyaz Space"de ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Usta Sanatçıların Eserleri Müzayedeye Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement