Ustalar, ARSU Güzel Sanatlar Akademisi'nde - Son Dakika
Güncel

Ustalar, ARSU Güzel Sanatlar Akademisi'nde

Ustalar, ARSU Güzel Sanatlar Akademisi\'nde

Gülsin Onay, Kevork Tavityan, Halit Turgay, Ricardo Moyano ve Arda Ardaşes Agoşyan 19-22 Aralık tarihleri arasında bir araya geliyor.

21.12.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Devlet ve Opera Sanatçısı Kevork Tavityan, Flüt Sanatçısı Halit Turgay, Gitar Sanatçısı Ricardo Moyano ve Kontrbas Sanatçısı Arda Ardaşes Agoşyan ARSU Güzel Sanatlar Akademisi Organizasyonu İle 19-22 Aralık Tarihleri Arasında Bir Araya Geliyor…

ARSU Güzel Sanatlar Akademisi organizasyonu ile 19-22 Aralık tarihleri arasında, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Devlet ve Opera Sanatçısı Kevork Tavityan, Flüt Sanatçısı Halit Turgay, Gitar Sanatçısı Ricardo Moyano ve Kontrbas Sanatçısı, Orkestra ve Koro Şefi Arda Ardaşes Agoşyan bir araya gelerek master class eğitimleri verecekler.

Piyanist Gülsin Onay, Devlet Sanatçısı olup aynı zamanda Cumhurbaşkalığı Senfoni Orkestrası Solisti'dir. Ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay, Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde solist olarak sahne almıştır. Güçlü bir sese sahip olan opera sanatçısı bariton Kevork Tavityan aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Bale solistidir. Londra Kraliyet Müzik Akademisi mezunu flüt sanatçısı Halit Turgay, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı' nda flüt ve oda müziği eğitmenliği yapıyor.

Akademik kariyerinde Madrid Kraliyet Konservatuarında Büyük Onur Odülü bulunan gitar sanatçısı Ricardo Moyano, Arjantin, Fransa, Portekiz ve İspanya'da çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. West London University London College of Music tarafından verilen en yüksek artistik seviye olan Fellowship Diploması'na Orkestra Şefliği alanında sahip olan kontrbas sanatçısı Arda Ardaşes Agoşyan, Prof. Tahir Sümer, Selman Ada ve Selçuk Uraz gibi değerli sanatçılarla çalışmıştır. Kontrbas sanatçılığı'nın yanı sıra besteci, orkestra ve koro şefi olan Agoşyan, Aşkın Ensemble, Enka Sinfonietta, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestralarda solo kontrbas çalmış ve kontrbas grup şefliği yapmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ustalar, ARSU Güzel Sanatlar Akademisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement