Üstün Alman Teknolojisi - Son Dakika
Spor

Üstün Alman Teknolojisi

Üstün Alman Teknolojisi

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi kupanın favori ekiplerinden Bayern Münih oldu.

12.12.2017 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR DİNÇER

Jupp Heynckes ile yeniden Avrupa'nın zirvesini hedefleyen Alman ekibi kendi liginde de zirveye kurulmuş tam bir yıldızlar topluluğu olarak dikkat çekiyor. 640 milyon euroluk rekor gelir açıklayan köklü Bayvera ekibi mali ve idari açıdan tarihinin en iyi döneminden geçiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir heyecanla beklenen kura çekimi sonuçlandı ve Beşiktaş son 16 turunda Alman futbol devi Bayern Münih'le eşleşti.

Bayern Münih, Almanya futbol tarihinin en başarılı takımı olarak göze çarpıyor. Bundesliga'da 27 kupayla en çok şampiyon olan takım konumunda bulunan Bavyera ekibi, son dönemde de ülkenin önde gelen ekibi olmasının yanı sıra, Avrupa futbolunda en çok öne çıkan takımlardan da birisi durumunda.

100 milyon harcadılar

Sezon başında PSG'ye karşı alınan yenilgiden dolayı Ancelotti ile yolların ayrılmasının ardından, daha önce takıma büyük başarılar kazandıran Jupp Heynckes görev başına geldi. Şampiyonlar Ligi'nde Heynckes ile çıktığı dört maçı da kazanıp, Celtic ve Anderlecht'li gruptan PSG ile aynı puanda ikinci çıktılar. Yeni teknik adam yönetiminde 7 galibiyet-1 yenilgi ile ligde de çıkışa geçerek liderliğe yükseldiler.

Bayern Münih sezona Şampiyonlar Ligi'nde kupa parolasıyla girdi. Bizzat başkan tarafından dillendirilen bu hedef doğrultusunda yeni futbolcular için 100 milyon euroluk bir harcama gerçekleştirildi. Lewandowski, Robben, Ribery, Müller ve James Rodriguez gibi yıldız isimleri kadrosunda bulunduran Bayern, komple takım görüntüsüyle de güçlü bir ekip olarak öne çıkıyor.

Rummenigge faktörü

Alman devinin yakaladığı başarılarda kulübün idari anlayışı ve finansal yapısının etkisi dikkat çekiyor. Bayern'in kıtanın önde gelen gelen ekiplerinden olmasında, aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği başkanlığı da yapan Karl-Heinz Rummenigge'nin idari becerisinin payı büyük. Rummenigge döneminde ekonomik büyüme had safhaya çıkarken, bu alanda rekorlara imza atıldı.

Kulüp geçtiğimiz aylarda açıkladığı 2016-17 sezonunun rakamlarına göre 640 milyon euroluk bir gelir elde etti. Kar marjı yüzde 22.2 yükselerek 66 milyon euro, vergi sonrası gelirler de bir önceki yıla oranla yüzde 19'luk artışla 39 milyon euroya ulaştı. Tüm önemli göstergelerde çift haneli gelişme gösteren Bayern'in ulaştığı rakamlar rakipleri tarafından gıptayla izleniyor.

Kadro değeri 600 milyon euro

Bayern Münih kadrosunda yer alan futbolcuların toplam değeri tam 600 milyon euro. 115 milyon euroluk Beşiktaş'ın yaklaşık 5 katı durumundaki Alman ekibi, dünyanın en değerli takımları arasında gösteriliyor. Forbes dergisine göre Bayern, futbol takımları içerisinde 2.7 milyar dolarlık değeriyle dünyada ilk 5'te yer alıyor. Kendi stadını yaptıran ve parasını peşin veren Bayern, 2005'te açılan 340 milyon euroluk maliyetli yeni evinin isim hakkını Alman sigorta devi Allianz'a 30 yıllığına satmıştı.

Yıldızı Lewandowski

Bundesliga'da gol krallığını geçtiğimiz sezon tek golle B. Dortmund'lu Aubameyang'a kaptıran Robert Lewandowski, bu sezon işi daha sıkı tutuyor. 15 maçta attığı 14 golle ligin en skorer ismi olan Polonyalı forvetin Şampiyonlar Ligi'nde de 3 golü bulunuyor. Bayern formasıyla 170 maçta 130 gole imza atan 29 yaşındaki futbolcu, dünya üzerindeki en iyi forvetlerden biri olarak gösteriliyor.

Maçlar ne zaman?

İlk maç: 20 Şubat Salı TSİ 22: 45 Bayern Münih - Beşiktaş (Allianz Arena)

İkinci maç: 14 Mart Çarşamba TSİ 20: 00 Beşiktaş - Bayern Münih (Vodafone Park)

KÜNYE

Kuruluş: 1900

Lakabı: Bavyeralılar

Başkan: Karl Heinz Rummenige

Teknik direktör: Jupp Heynckes

Stat: Allianz Arena (75.000)

Başarıları:

Bundesliga (27 şampiyonluk)

Şampiyonlar Ligi (5 şampiyonluk)

Avrupa Ligi (1 şampiyonluk)

Dünya Kulüpler Kupası (1 şampiyonluk)

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Üstün Alman Teknolojisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement