Üstün: 'Bu Vatanı Birlikte Koruduk, Bundan Sonra da Birlikte Koruyacağız' - Son Dakika
Güncel

Üstün: 'Bu Vatanı Birlikte Koruduk, Bundan Sonra da Birlikte Koruyacağız'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün karşılanması Korkut Belediyesini ziyaret Ayhan Sefer Üstün'ün konuşması Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün: "Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz" "Et ile tırnak gibi olmuşuz. O bakımdan kesinlikle bu kardeşliği bozamayacaklar, bu tarihi yürüyüşü de yavaşlatamayacaklar, engelleyemeyecekler, bunu böyle bilsinler" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz" dedi.

16.02.2016 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün karşılanması

Korkut Belediyesini ziyaret

Ayhan Sefer Üstün'ün konuşması

Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

"Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz"

"Et ile tırnak gibi olmuşuz. O bakımdan kesinlikle bu kardeşliği bozamayacaklar, bu tarihi yürüyüşü de yavaşlatamayacaklar, engelleyemeyecekler, bunu böyle bilsinler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz" dedi.

Üstün, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger ve eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile geldiği Muş'ta, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

Beraberindeki milletvekilleriyle Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'ı makamında ziyaret eden Üstün, burada yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Üstün, bölgede kardeşlik kucaklaşmalarının devam edeceğini, demokrasi ve insan hakları adına tüm taleplerin yerine getirileceğini vurgulayarak, "Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projesi, yeniden ihya ve inşa projesi dediğimiz, bu şekilde adlandırdığımız proje, demokrasi, insan hakları çerçevesinde devam edecektir. Toplum hayatı dinamiktir. Yeni yeni talepler ortaya çıkabilir. Bu taleplere karşı açık olduğumuzu, bu bölge insanının demokratik taleplerini duymaya, bunları tartışmaya, onları da karşılamaya hazır olduğumuzu, buradan ifade ediyoruz" diye konuştu.

Bölgenin yeniden ihya ve inşa çerçevesinde daha ileriye gitmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Üstün, şunları söyledi:

"Malazgirt deyince benim aklıma hemen Alparslan geliyor. Sayın Başbakanımız geçen hafta Mardin'de çok güzel bir söz söyledi. Dedi ki 'Alparslan'ın ordusunda bir Kürt olmakla Selahaddin'in ordusunda bir Türk olma arasında ne fark var.' Gerçekten bu böyle. Anadolu coğrafyasında Kürt ile Türk'ün arasında bir fark yok. Tarihe dayanan bu kardeşliğimizi inşallah kıyamete kadar götürmek niyetindeyiz. Haklarımız, özgürlüklerimiz, duygularımız, düşüncelerimiz bir, ne bir eksik ne bir fazla, o bakımdan bu kardeşliğimizi Allah'ın izniyle burada sağlamlaştırarak devam ettireceğiz. Bu ziyaretlerimizin temel amaçlarımızdan bir tanesi budur."

"Bu kardeşliği bozamayacaklar"

Belediyenin ardından esnaf ziyaretinde bulunan Üstün daha sonra Hasköy ilçesine geçti. Belediye Başkanı Mürsel Özen'i ziyaret eden Üstün, burada yaptığı konuşmada, "Allah göstermesin bir tefrikaya düşersek, paramparça olursak, o büyük oyuncuların oyuncağı haline gelirsek, başımızı sokacak bir evimiz dahi olmaz" dedi.

Bugüne kadar gösterdikleri birlik, beraberlik ve dayanışmayı bundan sonra da göstermeleri gerektiğini aktaran Üstün, birilerinin gazıyla boş hayaller kuranların emellerine ulaşamayacaklarını dile getirdi.

Üstün, şöyle devam etti:

"Bizim yürüyüşümüzü yavaşlatıyorlar ama bu memleketin, hep birlikte Anadolu halkının tarihsel yürüyüşünü durduramazlar. 1071'den beri buralardayız ve daha öncesi de var. Et ile tırnak gibi olmuşuz. O bakımdan kesinlikle bu kardeşliği bozamayacaklar, bu tarihi yürüyüşü de yavaşlatamayacaklar, engelleyemeyecekler, bunu böyle bilsinler. Sadece terörle mücadele boyutuyla olaya bakmıyoruz. Burada kamu düzeni sağlanacak, kimse bu yola girip bir tuzak kuramaz, kurarsa karşısında devleti bulur. Bu devletin en önemli görevidir. Sizin de devletten talep edeceğiniz en önemli konu budur. O bakımdan kesinlikle çukur kazılmaya, barikatlar kurulmaya, orada bir takım oldu bittilere göz yumulmayacak."

Van'da katıldıkları şehit töreninde vatandaşların Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Ne olur bizi askere alın, çıkalım bu hainlerin karşısına" dediğini anımsatan Üstün, "Kasım ayından sonra tek tek hangi köşede eline silah alıp eşkıyalık yapmak isteyen biri varsa onun üzerine gidildi, gidiliyor. Bunu devam ettirmek isteyen varsa da sonuna kadar onun üzerine gidilecek. Biz bu memleketi kolay kazanmadık" ifadesini kullandı.

Üstün ve beraberindekiler ilçe ziyaretlerinin ardından kent merkezine hareket etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

"Bu vatanı birlikte koruduk, bundan sonra da birlikte koruyacağız, kollayacağız ve kıyamete kadar bunu devam ettireceğiz. 3-5 çapulcuya bunu bırakacak değiliz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Bu vatanı birlikte koruduk, bundan sonra da birlikte koruyacağız, kollayacağız ve kıyamete kadar bunu devam ettireceğiz. 3-5 çapulcuya bunu bırakacak değiliz" dedi.

Üstün, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ile Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

Daha sonra polis evinde Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Üstün, AK Parti iktidarında ilk çalışmalarından birinin Dernekler Kanunu'nu değiştirmek olduğunu söyledi.

Yaptıkları düzenlemelerde dernekleri asayiş meselesi olmaktan çıkardıklarını dile getiren Üstün, "Eskiden dernek kurulduğu zaman büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Biz dernekler konusunu demokrasi meselesi haline getirdik. Bu bakımdan yaptığımız çalışmalarla işler biraz daha kolaylaştı" diye konuştu.

Üstün, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim dönemizde derneklerin sayısı büyük ölçüde artmıştır. Sizler, 1 Kasım'da Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları gördünüz. Bundan sonra 4 yıl seçim yok. Ankara'da oturalım diye böyle bir anlayışımız yok. Sayın Başbakanımızın, 'Gidin vatandaşı dinleyin, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelin. Ona göre politikalar belirleyin' talimatı ile geldik. Bu vatanı kolay kazanmadık. Sizlerle hep birlikte 1071'de, 1920'de, 1923'te hep birlikte muhafaza, müdafaa ettik. Çanakkale'yi 1914-1915'te koruduk. Bu vatanı birlikte koruduk, bundan sonra da birlikte koruyacağız, kollayacağız ve kıyamete kadar bunu devam ettireceğiz. 3-5 çapulcuya bunu bırakacak değiliz. Toplum kuvvetli ise birbirine sımsıkı kenetlenmiş ise 'kahpe rüzgar nereden esersen es' diyebiliriz."

Üstün, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin taleplerini dinledi.

Üstün: \'Bu Vatanı Birlikte Koruduk, Bundan Sonra da Birlikte Koruyacağız\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üstün: 'Bu Vatanı Birlikte Koruduk, Bundan Sonra da Birlikte Koruyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement