Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye Talebi Kabul Edilmedi - Son Dakika
Güncel

Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye Talebi Kabul Edilmedi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına devam edildi.

04.11.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Arık'ın tahliye talebini kabul etmedi.

Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık ile Emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009- 2013 yılların arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüphelinin tamamı, 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Savcılık tarafından hazırlanan ve Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede serbest bırakılanlardan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Şube Müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Mustafa Arık tutuklandı, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise halen yakalanamadı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklardan Mustafa Ünal ve Nurettin Külcü katıldı. Usulsüz olarak dinlenenlerden avukat Füsun Tunçok, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, eski Emniyet Müdür Yardımcısı Eyüp Gökhan Keçe, polis memuru Ahmet Altınbaş ile esnaflık yapan Ahmet Altınbaş da duruşmaya katılarak sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

'ONLAR TUTUKLU DEĞİLSE BEN NİYE TUTUKLUYUM?'

Tutuklu sanık Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık, 6 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Arık şöyle konuştu:

"Delilleri karartmak, yok etmek veya müştekileri etkilemek gibi bir durum söz konusu değildir. Olay nedeniyle emniyet teşkilatından atıldım. Örgüt yöneticisi olarak suçlanıyorum. Benimle birlikte 24 kişi daha dava nedeniyle tutuksuz yargılanmaktadır. Ben örgüt üyesi isem ve diğer sanıklar da örgüt üyesi ise onlar da delilleri yok edebilirler. Onlar tutuklu değilse ben niye tutukluyum? Örgüt nedir, yapısı nedir, terör örgütümüdür, şematik yapısı var mı, paralel irtibatı var mıdır? İddianamede örgüt yönetici olarak suçlanıyorum. Ancak bana şimdiye kadar örgütle ilgili hiçbir soru yöneltilmedi. Eski Emniyet Müdürü Hanifi Avcı'nın evinin ve makamının aranması olayları benden önce olmuş olaylardır. Tutukluluk halim ailem için bir ceza durumuna gelmiştir. Yoksa hayatımda en rahat 6 ayımı geçirdiğim söylenebilir. Hayatımda hiç kendime bu kadar çok zaman ayırmamıştım. Bu cezayı benden çok ailem ve çocuklarım çekmektedir. Emniyetten atıldığım için şu an bir gelirim yoktur. Tahliye olup tekrar bir iş bularak aileme bakmam gerekiyor."

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Mustafa Arık'ın tahliye talebini kabul etmeyerek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Ocak 2016 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye Talebi Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.


Advertisement