* 'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' Ödülleri İle 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' Bugün - Son Dakika
Eğitim

* 'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' Ödülleri İle 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' Bugün

* 'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' Ödülleri İle 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' Bugün Kabataş Erkek Lisesinde Düzenlenen Törenle Sahiplerine Verildi

12.01.2011 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KABATAŞLILAR YILIN EN İYİLERİNİ SEÇTİ

* 'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' ödülleri ile 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' bugün Kabataş Erkek Lisesinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. * Ahmet Taner Kışlalı 'Aydın Adam Onur Ödülü' Sabih Kanadoğlu'na verildi. Süleyman Seba 'Spor Adamı Onur Ödülü' ne merhum Özhan Canaydın layık görüldü. Kanal D "Yılın En İyi TV Kanalı", Uğur Dündar "En İyi Haber Spikeri" dalında ödüle layık görüldü.

'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' ödülleri ile 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' bugün Kabataş Erkek Lisesinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Kanal D "Yılın En İyi TV Kanalı" seçilirken, Uğur Dündar "En İyi Haber Spikeri" dalında ödüle layık görüldü.

Ödüller 28 kategoride 60 öğretmen, 750 öğrenci ile 5 bin yakın mezun katılımıyla belirlendi.

"ADAM OLMADAN AYDIN OLUNMAZ"

Ahmet Taner Kışlalı 'Aydın Adam Onur Ödülü'ne layık görülen Sabih Kanadoğlu ödülünü Ahmet Taner Kışlalının eşi Nilüfer Kışlalı'dan aldı. Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Sabih Kanadoğlu şunları söyledi: 'Aydın olmak için kuşkusuz eleştirel akıl ve bilimden yararlanmak gerekir. Ancak her halde adam olmadan aydın olmanın olanağı yoktur. O halde adam olabilmek için öncelikle iyi insan olmak gerekir. Yanında iyi vatandaş olmak lazım. O halde her gördüğünüze aydın diyenlere inanmayın' dedi. "BEN UCUBE DİYOR MUYUM?"

En iyi tiyatro oyuncusu dalında ödüle layık görülen Müjdat Gezen ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Tespit ettiğim küçük bir eksikliği söyleyemeden geçemeyeceğim. Bu okulun kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın burada posterinin olmaması dikkatimi çekti. Hayır çünkü ben yaşadıklarımdan biliyorum. Ne kadar yapmadığı iş varsa orada posterini görüyorum da o bakımdan söylüyorum. Ben sayın Başbakan"ın hiçbirşeyini beğenmiyorum. Onun da bir heykeli beğenmeme hakkı olduğuna inanıyorum. Ama ucube dememeli, ben ona ucube diyor muyum?' dedi. Gezen; 'İlkelerin olacak, seni satın alamayacaklar', 'Onurunla, kimliğinle ve beyninle yaşayacaksın' 'Seni attan, ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın. Çünkü sen insansın. ve bunu yakaladığın gün, bembeyaz yaşayacaksın' dizelerinin yer aldığı bir şiir okuyarak konuşmasına son verdi.

DÜNDAR:TOPLUMUN GERÇEKLERİ ÖĞRENME HAKKINA HİZMET EDEBİLMEK HABERCİLİKTİR.

"En İyi Haber Spikeri Ödülü"nü Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Cücük'ten aldıktan sonra bir konuşma yapan Uğur Dündar şunları söyledi: 'Sevgili ağabeyim Müjdat Gezen benim söyleyeceğim herşeyi söyledi. Müjdat'ın söylediklerinin altına imzamı atarım. Türkiye'de sadece dürüst ve tarafsız habercilik yapabilmenin yiğitlik olarak değerlendirildiği bir süreçten geçiyoruz. Ben yiğitlik yaptığımı iddia etmiyorum. Toplumun gerçekleri öğrenme hakkına hizmet edebilmek, güç yerine toplumun gerçekleri öğrenme hakkına hizmet edebilmek haberciliktir. Bunun dışında haber adına yada haber görünümü altında yapılan herşey reklamdır, yağcılıktır, yalakalıktır' dedi. Törende ayrıca; Rıdvan Dilmen, Ali Kırca, Ayşe Kulin ve Engin Altan Düzyatan da ödüle layık görüldü.

- Ahmet Taner Kışlalı 'Aydın Adam Onur Ödülü' Sabih Kanadoğlu'na

- Süleyman Seba 'Spor Adamı Onur Ödülü' Özhan Canaydın'a

- Adnan Kahveci 'Devlet Adamı Onur Ödülü' Yılmaz Büyükerşen'e

- Ömer Kavur 'Sinema Onur Ödülü' Tuncel Kurtiz'e

- Feridun Karakaya 'Tiyatro Onur Ödülü' Zihni Göktay'a

- Nehar Tüblek 'Karikatür Onur Ödülü' Turhan Selçuk'a

- Behçet Necatigil 'Edebiyat Onur Ödülü' Hilmi Yavuz'a

- Cahit Kocaömer 'Kabataş'a Hizmet Ödülü' TTNET'e verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim * 'Kabataşlılara Göre Yılın En İyileri' Ödülleri İle 'Yönetim Kurulu Onur Ödülleri' Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement