"UYANIŞ" Frofilo Kültür Merkezi'nde! - Son Dakika
Güncel

"UYANIŞ" Frofilo Kültür Merkezi'nde!

"UYANIŞ" Frofilo Kültür Merkezi\'nde!

İstanbul'da yeni kurulan ve 12 Aralık 2014' de prömiyer yapan "Tiyatro Oyun Bandı" Uyanış adlı oyunu, 18 Aralık Perşembe saat 20:30'da Profilo Kültür Merkezi Salon 2'de seyircisini selamlayacak!...

17.12.2014 15:22  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eserleri Broadway'de sergilenen İlk Türk yazar olan Yakup Almelekin; bu buram buram İstanbul kokan eseri 2010 yılında Amerikalı tiyatro yönetmeni Annie Ward'un rejisiyle Broadway'in "Theatre Three tiyatrosunda sergilenmiştir.
Uyanış, yepyeni kurgusuyla bir şizofrenin gözünden; geçmiş, bellek, kadın erkek sorunları, aile çatışması, kaza, yazgı, bilinçaltı ve estetik gibi kavramlara değinmektedir. Ayla, yirmi sekiz yaşında genç bir kızdır. Hayatının ilkyarısını umutsuzlukla dolu, kendini suçlayarak ve yaşamdan kopuk olarak yaşamıştır. On dört yaşında, Adalar vapurundan denize düşmüş, onu kurtaran babası hayatını kaybetmiştir. Bu kazanın getirdiği ağır yükü yaşamının diğer yarısında da taşımış ve geçirdiği travmanın etkisinden bir türlü kurtulamamıştır; ta ki hayalinde yarattığı klinikteki işine başlayana ve buradaki insanları tanıyana kadar! Yakup Almelek'in yazdığı Uyanış'ı, birçok başarılı tiyatro projesinde imzası bulunan Saydam Yeniay yönetti.

Proje tasarım ve proje Sanat Yönetmenliğini Yağmur Yağmur, dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımını Cengiz Özdemir, kostüm tasarımını Dilek Kaplan, müzik Orhan Enes Kuzu, video Can Çakmakçı, afiş tasarımını Genco Demirer, Dramaturjisini Saydam Yeniay ve Yağmur Yağmur'un yaptığı oyumda; Özlem Öçalmaz, Alayça Öztürk, Barış Aytaç, Dikmen Seymen, Kubilay Karslıoğlu, Elçin Hanbay Kaya, Ahmet Dizdaroğlu , Batuhan Sezer rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'UYANIŞ' Frofilo Kültür Merkezi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement