Uygulama Oteli İşleten Lise, 2 Buçuk Milyon Lira Ciro Yaptı - Son Dakika
Güncel

Uygulama Oteli İşleten Lise, 2 Buçuk Milyon Lira Ciro Yaptı

Uygulama oteli işleten lise, 2 buçuk milyon lira ciro yaptı Okul müdürü Süleyman Kıdık, 5 yıldızlı otel ayarında hizmet verdiklerini söyledi Adana'da Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017'de 2 milyon 593 bin ciro yaptı Nezihe Yalvaç MTAL Türkiye'deki 'En Yüksek Döner Sermaye...

06.10.2018 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uygulama oteli işleten lise, 2 buçuk milyon lira ciro yaptı

Okul müdürü Süleyman Kıdık, 5 yıldızlı otel ayarında hizmet verdiklerini söyledi

Adana'da Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017'de 2 milyon 593 bin ciro yaptı

Nezihe Yalvaç MTAL Türkiye'deki 'En Yüksek Döner Sermaye Geliri' sıralamasında 11'inci sırada yer aldı

ADANA - Adana'da uygulama oteli de işleten Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yılında 2 milyon 593 bin lira ciro yaparak, Türkiye'deki 'En Yüksek Döner Sermaye Gelir' sıralamasında 11'inci sırada yer aldı. Okul müdürü Süleyman Kıdık, sonraki yıllarda cironun daha da artacağını söyledi.

Adana'da turizm sektörüne öğrenci yetiştiren Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldızlı otel seviyesindeki uygulama oteliyle, 2 milyon 593 bin lira ciro yaparak, Türkiye'deki 'En Yüksek Döner Sermaye Geliri' sıralamasında 11'inci sırada yer aldı. Yaptığı ciro ile devletin kasasına da 390 bin lira katkı sağlayan okul müdürü Süleyman Kıdık, uygulama otelinin de tanınmasıyla bu cironun sonraki yıllarda daha da artacağına dikkat çekerek, "Hem devletimiz, hem kentimiz hem de çalışan personelimiz için mutluluk verici bir durum" dedi.

12'si suit diye tabir edilen özel odalar olmak üzere toplamda 75 odaya sahip olan Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli'nde 4 ayda bir dönüşümlü olarak 20 öğrenci de eğitim alıyor. Öğrencisine katkı payı dağıtan ve döner sermayesi olan okullar arasında 3'üncü olduklarını vurgulayan Kıdık, yaklaşık 790 öğrenciye 110 bin lira ödeme yapıldığını söyledi. Okullarında verilen eğitimlerden de bahseden Kıdık, "Okulumuzda konaklama, yiyecek-içecek gibi dallarda, öğretmen ve usta öğreticilerimiz, mesleklerin özelliklerine göre öğrencilerimize için ustalıklarını öğretiyorlar" diye konuştu.

Uygulama otelinin hizmetlerine de değinen Kıdık, 5 yıldızlı otel ayarında hizmet verdiklerini belirterek, "Restoran kısmımız, toplantı salonlarımız ve düğün salonu hizmetlerimizle de Adana'nın en gözde mekanlarından bir tanesiyiz. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olsak da tesisimiz halkımıza açıktır" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman kenti ziyaret eden bürokratların da uğrak yeri haline gelen Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli, doluluk oranını her geçen gün arttırıyor. Konaklama hizmetinin yanı sıra toplantı ve düğün organizasyonlarının da yapılması, uygulama otelinin tercih edilmesini sağlıyor. 700 kişiye kadar olan kapasitesiyle evliliğe adım atacak çiftler de uygulama otelinde düğün organizasyonlarını gerçekleştirebiliyor.

Doluluk oranlarının artmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Kıdık, Adana'ya yolu düşenleri uygulama otellerine davet etti.

Uygulama Oteli İşleten Lise, 2 Buçuk Milyon Lira Ciro Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uygulama Oteli İşleten Lise, 2 Buçuk Milyon Lira Ciro Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement