Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Adana'da girişimciliğin teşvik edilip, desteklenmesi amacıyla, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB)...

08.09.2013 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da girişimciliğin teşvik edilip, desteklenmesi amacıyla, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda 10 Haziran 2013 tarihinde başlayan, 20 Haziran 2013 tarihinde tamamlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak, sertifika almayı hak kazanan 26 kursiyere belgelerini vermek üzere aynı salonda yapılan törene, TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, KOSGEB Adana Merkez Müdürü Hamit Sucu, TEB Bölge Direktörü Halil Vurarak katıldı.

ESOB Başkan Vekili Nihat Sözütek, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Uygunsözlü, Mustafa Gökay Karakuş ile bazı esnaf odası başkanları ile kursiyerlerin hazır bulunduğu törende konuşan Kazım Barışık, "İşsizliğin sürekliği arttığı ülkemizde, üretim ve istihdamda alt sıralarda kalırken, illere göre işsizlik oranında şampiyon bir şehir olmak elbette bizim için üzüntü vericidir. Ancak, karınca kararınca da olsa yapılan bu çabalarla, işsizlik oranını en aza indirmeyi başarırsak bundan da büyük mutluluk duyarız. Bu açıdan, kursiyerlerimize işi, girişimciliği öğreterek, önlerini açmak için hazırlanan her türlü projeye destek olmayı görev sayarız, saymaya da devam edeceğiz. Sizler de kendinize güvenin, inanın, başarmak kolay olacak. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

KOSGEB Müdürü Hamit Sucu da, 3 yıldır Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi metodu ile girişimcileri teşvik ettiklerini belirterek, "Siz burada iş nasıl kurulur, nasıl yönetilir ve nasıl başarılı olunur bunu öğrendiniz. 70 saatlik kurs sonucu bu sertifikaları almayı hak ettiniz. Bugün adaysınız, yarın girişimci olarak hayata atılacaksınız. Ancak, her kursu bitiren girişimci olmuyor. Biz 3 yılda 3 bin 500 kişiye kursiyere eğitim verdik, iş kuran 400 kişi. Adana'da nitelikli girişimciler çıkıyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de yanınızda olacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla bitiren kursiyerlere Başkan Barışık tarafından sertifikaları dağıtıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement