Uyum Buluşmaları" Finali Erzurum'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Uyum Buluşmaları" Finali Erzurum'da Yapıldı

Uyum Buluşmaları" Finali Erzurum\'da Yapıldı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) işbirliğiyle düzenlenen 'Uyum Buluşmaları'nın 19.'su Erzurum'da gerçekleştirildi.

04.05.2019 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) işbirliğiyle düzenlenen 'Uyum Buluşmaları'nın 19.'su Erzurum'da gerçekleştirildi.

Erzurum Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, Vali Okay Memiş, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uluslararası Göç Örgütü Proje Asistanı Zana Erdoğan, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ve misafir öğrenciler katıldı.

Daha önce 18 ilde gerçekleştirilen ve finalinin Erzurum'da yapıldığı etkinlikte, " Türkiye'deki Uluslararası Üniversite Öğrencilerinin Sahip Oldukları Hak ve Yükümlülükler" konusu masaya yatırıldı.

Programda bir konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, uyum buluşmaları programının birinci etabı son toplantısını Erzurum'da yaptıklarını belirterek, " Hiçbir zaman yabancılar demediğimiz, her zaman misafir ve kardeşlerimiz dediğimiz gerek öğrenci gerekse de çalışma vesilesiyle ülkede bulunan gönül coğrafyamızın insanına Türkiye'deki hak ve yükümlülüklerini anlatabilmek amacıyla bu yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Vali Okay Memiş ise "Türk toplumunun en önemli özelliği misafirperverliğidir." diyerek, "Başta ben olmak üzere beraber çalıştığım tüm arkadaşların misafir öğrencilerin emrinde olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Temel kamu hizmetleri açısından Türkiye'de üst sıralarda olduklarını ifade eden Vali Memiş, sağlık hizmetleri açısından son derece ileri düzeyde olduklarını, gelecek yıl hizmete girecek bin 500 yatak kapasiteli şehir hastanesiyle çevre ülkelere de hizmet vereceklerini söyledi.

"Sizler birer kültür ve turizm elçisisiniz"

Erzurum'un birçok tarihi eseri içinde barındıran önemli bir turizm şehri olduğunu dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu:

"Turizm anlamında dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafyaya sahibiz. Havaalanına indikten 10 dakika sonra kayak yapabileceğiniz başka hiçbir yer yok. Ayrıca, Türkiye'de kayak kartlarının en ucuz olduğu yerde Erzurum'dur. Palandöken bize bu hizmeti sunuyor. Yakın zamanda 2 tane daha 5 yıldızlı otel daha gelecek. Bu imkanları her yerde bulamazsınız. Özellikle Afrika kıtasından gelen öğrencilerimiz için bu çok farklı bir deneyim olabilir. Kültürel ve tarih açısından ise 2 bin yıllık bir Selçuklu şehriyiz. Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Ulu Camii, Lalapaşa Camii, Üç Kümbetler... Bu alanı ben adeta Sultan Ahmet Meydanı olarak tanımlıyorum. Turizm açısından muhteşem yerler ve Çevre Şehircilik bakanımızın sözü ile buraları bir millet bahçesi halinde dizayn edeceğiz. Biz ne kadar söylesek de bunları sizlerin kanaatleri her şeyden önemli. Sizleri ne kadar iyi ağırlayabilirsek aslında o kadar şehrimize hizmet etmiş olacağız. Sizler birer kültür ve turizm elçisisiniz. Biz bu düşünce ile hareket ediyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uyum Buluşmaları' Finali Erzurum'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement