Uyuşturucu Bağımlıları - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Bağımlıları

Uyuşturucu Bağımlıları

Antalya'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'ndeki ağaçlık alanda gündüz saatlerinde uyuşturucu alan gençler, kendilerini zehirliyor.

17.12.2011 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'ndeki ağaçlık alanda gündüz saatlerinde uyuşturucu alan gençler, kendilerini zehirliyor.

Antalya'nın şehir merkezindeki Zeytinköy'de esrar ve eroin temin eden bağımlılar, uyuşturucu maddeyi bölgedeki ağaçlık alanda kullanıyor. Polisin sık kontrollerine rağmen açık alanda uyuşturucu almaktan çekinmeyen gençler, devletin kendilerine sahip çıkmadığından yakınıyor.

Adını açıklamayan 20'li yaşlardaki bir genç, arkadaşları Burak ve Akın'ın aşırı dozda eroin kullanımı nedeniyle öldüğünü, kendilerini de bu sonun beklediğini söyledi. Bağımlı genç, "Devlet diyor ki sizi kurtaralım. Ama kapısına gidince kovalıyor. Buna karşılık bağımlı sayısı her geçen gün ise artıyor" dedi.

Ağaçlık alanda kokain alan Medeni Ç., Almanya'da doğduğunu, psikoloji mezunu olduğunu ve şu anda Türkiye'de işsiz olarak sokaklarda gezindiğini anlattı. Yalnızlığı unutabilmek için kokain kullandığını söyleyen Ç., "Psikoloji mezunuyum. Burada gördüğünüz bu hayatı yaşıyorum. Eğer gerçekten, uyuşturucu ile mücadele etmek istiyorlarsa, bağımlıları tedavi ettirirler. Mesela bana tedavi için gerekli olan ilacı verseler, ben ne buraya uğrar ne de kokain alırım. 7 yıldır inşaatlarda yatıyorum" diye konuştu.

11 yaşında uyuşturucu ile tanışan 28 yaşındaki eski turist rehberi Ömer ise hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını anlattı. Uyuşturucuyu bırakıp topluma yararlı bir vatandaş olabilmek için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gittiğini belirten Ömer, "Doktora bu illetten kurtulmak istediğimi söyledim. Bana 'yapacağım birşey yok' dedi. Beni hastaneye yatırmadılar. Hiçbir gelirim de olmadığı halde bana 120 liralık bir ilaç yazıp gönderdiler. Çalışamıyorum" diye konuştu.

Eroinin dumanını çekerek ya da kola enjekte ederek iki şekilde alındığını anlatan Ömer, alüminyum folyonun ısıtılması sonucu dumanı çekilen ve 'peynir' adı verilen eroinin paketinin 5 liradan satıldığını söyledi. "Ucuz olduğu için gençlerin buna sürüklenmesi daha kolay oluyor. Alkol pahalı geldiği için insanlar ilk etapta uyuşturucuya yönelebiliyor. Böyle başlıyorlar" diyen Ömer, bağımlılık arttıkça dumanın yetersiz gelmeye başladığını, bu yüzden de eroinin damardan enjekte edilmeye başlandığını belirtti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Bağımlıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement