Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı

Meksika'da emniyet güçleri, uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlu Ovidio'yu, Culiacan kentinde yakalayınca kartel üyeleri adeta savaş çıkartmıştı. Meksika'da kanlı olayların yaşanması sonrası ise emniyet, Ovidio'yu serbest bıraktı. Gözaltı operasyonun görüntüleri ise sosyal medyaya sızdı.

31.10.2019 13:45  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika polisi, uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu Ovidio'yu yakalayınca, Culiacan kenti savaş alanına döndü. Polis yaşanan çatışmalar sonrası ağır silahlı kartel üyelerinin ortasında kalınca Ovidio'yu serbest bırakmak zorunda kaldı. Polislerin, uyuşturucu baronun oğlunu yakaladığı anlar ise ortaya çıktı.

KARTELLE POLİSLER ÇATIŞTI

Sokaklarda araçları ateşe veren, kamu binalarına, iş yerlerine ve halka rastgele ateş açan çete üyeleri, kentteki cezaevinden 51 mahkumun kaçmasını da yol açmıştı. Olayların ardından acil toplanan Meksika Güvenlik Kabinesi, Guzman'ın serbest bırakılmasına ve güvenlik güçlerinin geri çekilmesine karar vermişti.

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı

Meksika'da 80'den fazla alt grup ve çeteyle bağlantılı 9 büyük kartel faaliyet gösteriyor. Ülkedeki bu çeteler, uyuşturucunun yanı sıra akaryakıt, maden, avokado, alkol, narenciye ve insan kaçakçılığı yapıyor.

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı

12 ÇOCUĞU VAR

ABD'de ömür boyu hapse mahkum edilen Guzman'ın Ovidio'nun da bulunduğu 12 çocuğu olduğu tahmin ediliyor.

EL CHAPO JOAQUIN GUZMAN KİMDİR?

25 Aralık 1954 tarihinde Meksika'nın Sinaloa kentinde dünyaya gelen El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman, 2014 yılında devlet güçleri tarafından yakalandı ancak 14 Temmuz 2014'te hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti.

Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı

Amerikan yetkililer Guzman'ın yakalanması için gerekli bilgileri verene 5 milyon dolarlık ödül vadetmiştir. Kaçak olduğu süre içinde cinsel organını büyütme operasyonu geçirmiştir. Aralık 2015'te uyuşturucu ticaretini sabote ettikleri gerekçesiyle DEAŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'yi tehdit etmiştir. 8 Ocak 2016 tarihinde yeniden yakalanmıştır.

"SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Ulusal Savunma Sekreteri Luis Cresencio Sandoval, yaptığı açıklamada, olaylarda 5 çete mensubu, bir Ulusal Muhafız, bir tutuklu ve bir sivilin hayatını kaybettiğini, çoğu güvenlik görevlisi 16 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Lopez Obrador, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, "Tek bir suçlunun yakalanması insanların hayatına mal olmamalı. Güvenlik kabinesinin kararını destekliyorum. Ölüm istemiyoruz, savaş istemiyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

Guzman ailesinin avukatı Juan Pablo Vadillo, Oviedo Guzman'ın serbest bırakıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirmişti.

Uyuşturucu baronu El Chapo\'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı

Son Dakika Güncel Uyuşturucu baronu El Chapo'nun oğlunun gözaltına alındığı görüntüler ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement