Uyuşturucu ile Mücadele Konulu Konferans - Son Dakika
Yaşam

Uyuşturucu ile Mücadele Konulu Konferans

Uyuşturucu ile Mücadele Konulu Konferans

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda “Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele” konulu konferans düzenlendi.

17.02.2018 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda "Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülen, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortağı olduğu "Spor Benim de Hakkım" projesi kapsamındaki konferansa; Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Mehmet Burak Öztop, Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır ve Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Konferans sunumlarıyla başlayan programa konuşmacı olarak katılan Bilecik İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Mehmet Burak Öztop, bağımlılığın tanımını yaparak bağımlılık çeşitleri hakkında bilgiler verdi. Bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirlerle bağımlı hale gelmeden insanları kurtarmanın yollarını aramamız gerektiğini, bağımlı olan insanların bundan kurtarılmasının büyük zorluklar yaşanmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Konferansın diğer konuşmacısı olan Bilecik İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır da, bağımlılığı aslında insan özgürlüğünün sınırlarını daraltan bir yapıya sahip olduğunu, buna karşı hep birlikte bir savaş vermemiz gerektiğini söyledi. Kendimizi, inancımızı ve kültürümüzü iyi tanımamız gerektiğini belirten Yazır, bu değerleri çocuklarımıza da aktarmamız gerektiğini, onların içindeki cevheri ortaya çıkarıp olumlu yöne kanalize etmemiz gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda müdürlük tarafından çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde düzenlenen güvenli internet bilinçli kullanım çalıştayına değindi ve çalıştay sonunda ortaya çıkan veriler ile bir yol haritası çizildiğini, özellikle çocuklarımızı tehdit eden teknoloji bağımlılığıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ailelerin ilgisizliğinin, bağımlılığa giden yolda en büyük etken olduğunun altını çizdi.

Son olarak Bilecik İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, konferans kapsamında konuşmasını yaptı. Bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu, devlet büyüklerimizin de bu konu üzerine ciddiyetle gittiklerini, 2017 yılı içinde bin 20 kişinin madde kullanımına bağlı olarak hayatlarını kaybettiğini söyledi. Avrupa'ya göre madde kullanımının ülkemizde daha az olduğunu ancak yine de şimdiden önlemler almamız gerektiğini belirtti. Aile ilgisizliği ve boşanmaların çokluğu sebebiyle çocukların madde kullanımına yöneldiğini, bu sorunu çözmede okullarla mutlaka iş birliği yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Uyuşturucu ile Mücadele Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement