Uzakdoğulular'ı Güldüren Tekirdağlı, Memleketinde Tatilde - Son Dakika
Güncel

Uzakdoğulular'ı Güldüren Tekirdağlı, Memleketinde Tatilde

Uzakdoğulular\'ı Güldüren Tekirdağlı, Memleketinde Tatilde

TEKİRDAĞ'dan 10 yıl önce gittiği Tayvan'da televizyonlarda şov programları yaparak Uzakdoğu'da ünlenen 36 yaşındaki Rıfat Karlova, tatilini geçirmek üzere Çinli eşi ve kızıyla memleketi Tekirdağ'a geldi.

16.06.2017 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'dan 10 yıl önce gittiği Tayvan'da televizyonlarda şov programları yaparak Uzakdoğu'da ünlenen 36 yaşındaki Rıfat Karlova, tatilini geçirmek üzere Çinli eşi ve kızıyla memleketi Tekirdağ'a geldi. Karlova, "Şimdi Türkiye'ye tanıkmak için kitap yazıyorum" dedi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde dünyaya gelen Rıfat Karlova, Ankara Üniversitesi'nde Çince okuduktan sonra 2006 yılında eğitim bursuyla Ulusal Tayvan Üniversitesi'nde giderek yüksek lisans yaptı. Lisansın ardından Tayvan'da kalan Karlova, burada çeşitli televizyon kanallarında şov programları yaparak, reklam filmlerinde oynadı. Bir süre sonra ünü Uzakdoğu'ya yayılan Karlova, 'Uzakdoğu'nun Cem Yılmaz'ı' olarak anılmaya başladı. Çinli eşi Rin Chen ve kızı 1.5 yaşındaki Ekim ile memleketi Tekirdağ'a tatile gelen Karlova,  "10 senedir Tayvan'dayım. Başta Tayvan olmak üzere Uzakdoğu'da Çince konuşulan coğrafyada sahne gösterileri yapıyorum. Burada televizyon şovları yapıyorum. Aynı zamanda reklam, filmi ve dizilerde oynuyorum.  Hikayemi Türkiye duydu. Burs kazanıp Çince öğrenmek için gitmiştim. Şans biraz yüzüme güldü. Televizyon dünyasına atıldım. Şuanda bir gezi programı yapıyorum. Çince konuşulan coğrafyada bayağı izleniyor. Uzakdoğu'da mutluyum. Amacım Türkiye'nin Uzakdoğu'da daha iyi tanınmasını sağlamak. Fan sayfamda buraları tanıtıyorum" dedi.

En büyük hedefinin Türkiye'yi tanıtmak olduğunu belirten Karlova, "2012 yılında Türkiye'ye gelip burada ülkemizi tanıtan bir şov yaptım. Amacım Türkiye'yi oralarda anlatmak, bir Türk'ün oralarda var olduğunu anlatmak. Buradan gençler Uzakdoğu'ya gitmek istiyorlar. Bizler onlara örnek olursak çok güzel olur. Komedi ağırlıklı gezi eğlence programı yapıyorum. 'Acun Firar'da benzeri bir program. Çevre ülkelere de gidiyorum. Sahne gösterilerim var. 3 sene içerisinde 30 binin üzerinde kişiye gösteri yaptım. Bunun yanında şuanda Türkiye'yi tanıtan bir kitap yazıyorum" dedi.

- Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzakdoğulular'ı Güldüren Tekirdağlı, Memleketinde Tatilde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi Çarşamba Pazarı'nı ziyaret etti
    14:51 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi Çarşamba Pazarı'nı ziyaret etti

    Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı'nı ziyaret ederek, esnafların taleplerini dinledi ve vatandaşlarla iletişim kurdu.


Advertisement