"Uzakta Bir Kardeşim Var" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Uzakta Bir Kardeşim Var" Projesi

"Uzakta Bir Kardeşim Var" Projesi kapsamında Muğla'dan Van'ın Çaldıran ilçesine gelen 80 kişilik grup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çaldıranlı ailelerle birlikte kutladı.

23.04.2013 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uzakta Bir Kardeşim Var" Projesi kapsamında Muğla'dan Van'ın Çaldıran ilçesine gelen 80 kişilik grup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çaldıranlı ailelerle birlikte kutladı.

Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından ülkenin doğusu ile batısı arasındaki kardeşliği pekiştirme adına hazırlanan proje kapsamında, dün Van'a gelen 80 kişilik öğrenci, öğretmen ve veli grubu, sabah saatlerinde Muradiye Şelalesi'ni gezdikten sonra Çaldıran'a döndü.

Yağmur nedeniyle Zahide Mehmet Salih Tamince Spor Salonu'nda yapılan 23 Nisan kutlamalarına katılan misafirler, Piri Reis Eğitim Kurumları öğrencileri ile Çaldıranlı öğrenciler arasında düzenlenen ve dereceye giren kardeşlik konulu şiir ve hikayeleri seslendirdi. Çaldıranlı öğrenciler ise, sema gösterisi, halk oyunları ve palyaço gösterisi yaptı.

Ardından Çaldıran Gençlik Merkezi'ne geçen grup, burada etkinlikler kapsamında derece alan ve sergilenen eserleri gezdi. Proje kapsamında sergilenen eserlerin kitaplaştırılarak satılacağı, buradan elde edilen gelirlerle, Çaldıran'dan 100 öğrencinin 5 günlük Muğla gezisine götürüleceği ifade edildi.

Piri Reis Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Ümit Tekin, İsmail Fakirullah Hazretlerinin "Anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağımdır" sözlerini hatırlattı.

23 Nisan'ı Çaldıranlı kardeşleriyle kutlamaya geldiklerini ifade eden Tekin,

"Umarım bugün aynı zamanda iki şehir için kardeşlik günü olur. Bu proje kapsamında ailelerle, öğrencilerle birlikte olduk. Muğla'da buraya getirmiş olduğumuz aileler çok mutlular. Hiçbir ön yargıya takılmadan buradaki ailelerin evlerinde kaldılar. Çocuklarımız karşılıklı olarak birbiriyle diyaloğa girdiler. İnşallah projenin devamı olacak. Onlar bize gelecek biz onlara geleceğiz. Bu noktada bize destek veren Muğla ve Van valiliklerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kutlamalara, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Musa Arı, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, ilçedeki kurum amirleri, Muğla'dan gelen öğrenci ve velileri ile Çaldıranlı aileler katıldı. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uzakta Bir Kardeşim Var' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement