Uzan, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Uzan, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Uzan, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, esnaf ve vatandaşlarla biraya gelerek sorun ve sıkıntılarını sinledi.

26.09.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, esnaf ve vatandaşlarla biraya gelerek sorun ve sıkıntılarını sinledi.

Bulanık Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur İhsan Azap, İlçe Garnizon Komutanı Ömer Altaş, Komando Yüzbaşı Mehmet Koçak, Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Vekili Ersin Koşuncu, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Yakup Kaya ve esnaf ve vatandaşlar katıldı. Toplantıya katılanlara belediyenin çalışmaları ve hizmetlerini anlatan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan "Amacımız ilçenin büyümesi ve gelişmesi. Bu gelişmelerden esnaflarında fedakar davranarak ellerini taşın altına koyması lazım. Biz esnaf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte davranırsak ilçemiz hak ettiği seviyeye gelir. Bulanık, Muş'un en büyük ilçesi ve esnaf sayısı olarak ta çok fazla. Bu anlamda bizde çeşitli sektörlerde görev yapanlar olarak zaman zaman esnaf ziyaretimizi yapıyoruz. Zaman zamanda başta esnaf ve sanatkarlar odası olmak üzere diğer STK'ların katılımı ile bir araya gelip ve sorunları dinleyerek birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz. Burada hem Kaymakamlık hemde Belediye Başkan Vekili olarak sizlerin bize intikal ettireceğiniz talep temenni istekleriniz olabilir. Biz bu şehrimiz adına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu şehirde yaşanabilir, insan onuruna yaşanabilir bir kent kurma sevdasındayız, ülküsündeyiz. Çünkü maalesef öteden beri ciddi anlamda şehir tahrip olmuş. İhmal edilmiş en temel belediyecilik hizmetleri dediğimiz içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu gibi hizmetlerin 1927'den beri kurulmuş ilçemizde eksik kalmış" dedi.

"Biz bu belediyeyi 25 milyonluk bir borç ile devraldık"

Belediyecilik anlamında ciddi dokunuşlara ihtiyaç olan bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Vekili Uzan, "Biz burada kaymakam olarak atanmış durumdayız. Ama geldiğimizde üzerimizde bir yük var oda belediyecilik. Ciddi anlamda bunu kendimize bir sevda edinip bu şehrin en temel sorunlarını çözmek yününde gayret edeceğiz. Bunları yaparken yalnız olduğumuzu düşünmüyorum. Sizlerle beraber bir takım sorunların çözülmesi noktasında çalışma yapmamız gerekiyor. Hep beraber el birliği ile bu şehrin öncelikle güvenlik sonrasında belirli hizmetleri yaşanabilir bir kent ortaya çıkartmak hepimizin görevi olması gerekiyor. Biz kasası dolu bir belediyeyi devir almadık. Bu devralmada üzerimizde bir nimet gibi görünse de kimlerin tarafından külfet olduğunda farkına varan çünkü 25 milyonluk bir borcu olan bir belediye, nimet olarak gözükmez. Biz bu borcu sürdürdüğümüz gibi bir takımda şehrimize sosyal ve alt yapı dokunuşlarında bulmaya çalışıyoruz. Amacımız Bulanık'ta bir şeylerin değişmesi. Belediyecilik anlamda en güzel hizmetti halk sunmaktır" dedi.

İlçede güvenlik konusunda huzurlu bir ortama geldiklerini ifade eden Uzan, "Güvenlik güçleri bütün bölgede huzuru sağlamak için 24 saat görev başındadır. İlçede trafik sıkışıklığı hat safhada. Bu konuda şehir içindeki trafiği de tek şeritli olarak hizmet vereceğiz. İlçe nüfusu bildiğiniz üzere çok kalabalıktır. Bu konuda herkes duyarlı olsun. Amacımız kimseye ceza kesmek değildir. Bu ilçede biz yaşıyorsak huzuru da hep beraber bulmamız lazım. Bu toplantılar ayda bir devamlı olacak bir şekilde yapacağız. Biz halkın hizmetinde çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Esnaf Kredi Kooperatif Başkanı Yakup Kaya ise, "İlçe esnafı olarak çok zor süreçlerden geçiyoruz. Küçük esnaflar bitme aşamasına getirildi. Büyük marketler zincirine artık ruhsatların verilmemesi, bunlara biraz yapılandırma yapılmasını temenni ediyoruz" dedi.

Son olarak söz alan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, "ilçede korsan taksiciler olduğunu bu konuda emniyettin sık sık denetim yapmalarını istiyoruz. Taksiciler kim nerde ruhsat almış herkes kendi mevkiinde bulunsun. Örneğin Mescitli Mahallesinde taksicilik yapıyorsa orada bulunsun. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" dedi.

Vatandaşların sorun ve önerilerini tek tek dinleyen Başkan Vekili Uzan, belediye ve kaymakamlıkça tüm talep ve öneriler dikkate alınarak imkanlar dahilinde gerekenler yapılacağını belirtti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uzan, Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement