Uzanlar'ı Bilirkişi İnceleyecek - Son Dakika
Güncel

Uzanlar'ı Bilirkişi İnceleyecek

Uzanlar\'ı Bilirkişi İnceleyecek

Cem, Kemal, Hakan, Yavuz ve Melahat Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

20.11.2012 14:57  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Örgütlü olarak kara para aklama suçundan Cem, Kemal, Hakan, Yavuz, Melahat ve Ayşegül Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerleri ile Uzanlar'a ait taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ve sermaye gelirlerinin neler olduğu konusunda rapor hazırlanmasına karar verdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Yaşar Avni Güral, Mehmet Koray Özkaya, Birol Çilingir ve Nedim Çokçok katıldı. Mahkeme Başkanı İbrahim Balık, haklarında yakalama kararı olan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Melahat Uzan, Hakan Uzan, Ayşegül Uzan, Cem Uzan'ın halen yakalanamadıklarını tutanağa geçirdi.

Davanın müdahillerinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) avukatı Ahmet Barut, suçtan kaynaklanan mal varlığının aklanıp aklanmadığına dair bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Mahkeme de TMSF avukatının talebini kabul ederek dosyanın rapor hazırlaması için daha sonra belirlenecek 3 kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerleri ile Uzanlar'a ait taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ve sermaye gelirlerinin neler olduğu konusunda rapor hazırlanmasını istedi.

Haklarında yakalama kararı olan sanıkların yakalanmalarının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzanlar'ı Bilirkişi İnceleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement