Uzayda "gizemli ev" bulundu! Çin'in tespit ettiği ev incelenecek! - Son Dakika
Dünya

Uzayda "gizemli ev" bulundu! Çin'in tespit ettiği ev incelenecek!

Uzayda "gizemli ev" bulundu! Çin\'in tespit ettiği ev incelenecek!

Çin'in uzay araştırmaları için görevlendirdiği Yutu-2 isimli uzay aracı, Ay'ın uzak bir bölümünde "gizemli bir ev" görüntüledi. Küp şeklindeki yapının içinde ne olduğu henüz bilinmiyor. Çin'in uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones, nesnenin yanına gidilip kontrol edileceğini belirtti.

04.12.2021 13:17  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ay'ın uzak tarafında çalışmalarını sürdüren Çin'in uzay aracı Yutu-2, dünyanın gündemine oturan bir keşif gerçekleştirdi. Yutu-2, Ay'ın uzak tarafında "gizemli" olarak adlandırılan bir ev görüntüledi. Küp şeklindeki dairenin içinde ne olduğu ise henüz bilinmiyor.

"GİZEMLİ EV" DENİLDİ

Indepedent Türkçe'de yer alan habere göre Çin'in uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones dün yaptığı paylaşımda, nesneye "gizemli bir ev" dendiğini belirtti.

AY'IN UZAK TARAFINDAKİ İLK ARAÇ

Dünya'nın uydusuna 2019'da giden Yutu-2, Ay'ın uzak tarafındaki ilk uzay aracı unvanına sahip. Doğal uydu, "kütle çekim kilidi" ismi verilen bir durum nedeniyle Dünya'ya hep aynı yüzünü gösteriyor. Bu yüzden Dünya'ya bakmayan yüzüne "Ay'ın uzak tarafı" ismi veriliyor.

NESNEYE YAKLAŞACAKLAR

Gezgin, gizemli nesneye 80 metre uzaklıkta. ABD merkezli medya ve teknoloji sitesi CNET, bu mesafeden dolayı Yutu-2'nin nesneyi bulanık görüntülediğini yazdı. Jones, gelecek 2-3 Ay gününde Yutu-2'nin nesneye yaklaşarak kontrol edeceğini açıkladı.

Son Dakika Dünya Uzayda 'gizemli ev' bulundu! Çin'in tespit ettiği ev incelenecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ali Yoramoglu : Bizim Karadenizlidir. İyi bakın 48 42 Yanıtla
  • Muhammet Karakurt: kıyamet koparsa aya taşınırım diye ben yaptırmıştım 47 23 Yanıtla
  • Fatih Tula: Emekli türk kafa dinliyor kurcalamayın 0 0 Yanıtla
  • Ali Kublay: Ruhsatlimi kacakmi depreme dayaniklimi acaba 0 0 Yanıtla
  • ORHAN ALTIN: Kasımpaşa Canavarının evidir?? 0 0 Yanıtla
  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.


Advertisement