Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı Başladı - Taşkent - Son Dakika
Güncel

Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı Başladı - Taşkent

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı başladı.

03.04.2019 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı başladı.

Ekonomi Bakanlığı, Özbekistan İnşaat Bakanlığı ile Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası desteğiyle, Boğaziçi İhtisas Fuarcılık'ın düzenlediği "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı, DİMAX Fuarcılık Merkezi'nde kapılarını açtı.

İnşaat ve inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren 40'tan fazla Türk şirketinin yer aldığı fuarın açılışına Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er, Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Bahadır Orakov ve bazı Özbek milletvekilleri katıldı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Er, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün ülkelerin kalkınması için önemli katkı sağladığını belirterek, Özbekistan'da inşaat sektörünün son dönemde hızla geliştiğini ifade etti.

Er, inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi sektörlerinde büyük tecrübeye sahip olan Türkiye'nin, bu deneyimlerini inşaat alanında yeni ufuklar açan kardeş Özbekistan ile paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı.

"Türkiye, inşaat sektöründe dünyanın önemli ülkeleri arasında"

Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Genel Müdürü Utku Bengisu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özbekistan'da ilk defa sadece Türk şirketlerinin katıldığı inşaat fuarı düzenlendiğini hatırlatarak, fuarın, Türk inşaat şirketlerinin Özbekistan'a ilgisi ve Türk şirketlerinin ülkede yapılan inşaat fuarlarına katılım isteğini bir kez daha gösterdiği kaydetti.

Bengisu, Türkiye'nin, inşaat sektöründe dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığını, Türkiye'de üretilen inşaat malzemelerinin dünyanın 209 ülkesinde kullanıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Er, Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Orakov ve Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Genel Müdürü Bengisu, fuarın açılışını yaptı.

Fuara katılan Türk şirketlerinin yetkilileri, yarın Özbek iş insanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Fuar, 5 Nisan'da sona erecek.

Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı Başladı - Taşkent
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzbekbuild-2019' Türk Yapı İnşaat Fuarı Başladı - Taşkent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement