Üzeri Kartonla Örtülen Rögar Deliğine Düşen Genç Kız Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Üzeri Kartonla Örtülen Rögar Deliğine Düşen Genç Kız Açıklaması

Üzeri Kartonla Örtülen Rögar Deliğine Düşen Genç Kız Açıklaması

İzmir’de üzeri kartonla örtülen yaklaşık 2,5 metre derinliğindeki rögar deliğine düşen lise öğrencisi İpek Belevi, kazayı ucuz atlattığını belirterek, “Rögar deliğine tek bacağım girmeseydi en iyi ihtimalle sakat kalırdım.

24.05.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de üzeri kartonla örtülen yaklaşık 2,5 metre derinliğindeki rögar deliğine düşen lise öğrencisi İpek Belevi, kazayı ucuz atlattığını belirterek, "Rögar deliğine tek bacağım girmeseydi en iyi ihtimalle sakat kalırdım. Oradan geçen ben değil de küçük bir çocuk ya da engelli bir vatandaş olabilirdi. Yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde, yürürken üzeri kartonla örtülü rögar deliğine düşen 17 yaşındaki İpek Belevi yaralandı. Bir ay boyunca koltuk değneği kullanmak zorunda kalan genç kız, rögar deliğine tek bacağı girdiği için kazayı ucuz atlattığını söyledi. Belevi, "Eğer uyarı levhası olsaydı, 'benim dikkatsizliğim' deyip olayın üzerine bu kadar düşmezdim ama oradan geçen ben değil de küçük bir çocuk ya da engelli bir vatandaş da olabilirdi. Rögar deliğine tek bacağım girmeseydi en iyi ihtimalle sakat kalırdım. Yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

"Biri yere karton atmıştır diye düşündüm"

Yaşadığı olayı anlatan Belevi, şunları söyledi:

"Yolda sakince yürüyordum. Yerde karton gördüm. Biri yere karton atmıştır diye düşündüm. Altında rögar olacağı aklıma gelmedi. Üstüne basınca tek bacağım içine girdi. Ne olduğunu anlamadım. Büyük bir acı hissettim. Hemen vatandaşlar yardıma geldi. Ambulansla hastaneye kaldırıldım. Şu an bacağım çok acıyor. Doktor bir hafta ayağımın üzerine basmamam ve bir ay da koltuk değneği kullanmam gerektiğini söyledi ancak ben sınavlarım olduğu için okula gitmek durumunda kaldım."

"Bildiğim kadarıyla karton, bir uyarı levhası değil"

Genç kızın annesi Yeliz Ünal da, yasal haklarını arayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Panik yapmayayım diye kazayı haber vermediler. Kızım eve geldiğinde durumu çok kötüydü. Bir bayan yardımcı olmuş, hastaneye götürmüşler. Olay yerine gittiğimde çevredekilerin söylediği şey; 'ilk düşen kızın değil, son da olmayacak' oldu. Delik 2-3 haftadır açıkmış ve üzerinde sadece bir karton var. Uyarı levhası yok. Bildiğim kadarıyla karton bir uyarı levhası değil. Düşünsenize; çocuğunuzu evden sağlam çıkartıyorsunuz, eve geldiğinde yara nere içerisinde, üzeri yırtık pırtık. İnsan hayatı bu kadar kolay olmamalı. Kızım iki ayağı ile deliğe düşmüş olsa sakat kalabilirdi. Kızımın boyu uzun olduğu için tek bacağı deliğe girmiş. Oraya kızım değil de küçük bir çocuk, bir engelli, bir ihtiyar da düşebilirdi. Biz kazayı ucuz atlattık ama başkalarının da başına gelmemesi için hakkımızı sonuna kadar ayacağız."

Ünal, kaza sonrası kızına yardım eden adını bilmediği kadına da teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üzeri Kartonla Örtülen Rögar Deliğine Düşen Genç Kız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement