ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇEN YAVRU KAPLUMBAĞA TEDAVİSİ SONRASI DOĞAL YAŞAM ALANINA BIRAKILDI - Son Dakika
Güncel

ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇEN YAVRU KAPLUMBAĞA TEDAVİSİ SONRASI DOĞAL YAŞAM ALANINA BIRAKILDI

OSMANİYE'de otomobilin üzerinden geçtiği, kabuğunda ciddi kırıklar oluşan yavru kaplumbağa, 3 aylık tedavinin ardından doğal yaşam ortamına bırakıldı.

04.11.2021 15:23  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMANİYE'de otomobilin üzerinden geçtiği, kabuğunda ciddi kırıklar oluşan yavru kaplumbağa, 3 aylık tedavinin ardından doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Esenevler Mahallesi'ndeki bir sitenin bahçesinde üzerinden otomobil geçen yavru kaplumbağa yaralandı. Durumu fark eden sürücü, kaplumbağayı alıp Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezi'ne götürdü. HAYTAP Gönüllü Hekimleri Ali Laçinbala ve Ali Nuri Yiğit'in 3 ay süren tedavilerinin sonunda yaraları kaynayan ve büyüme gelişme görülen kaplumbağa, Yeniköy Kuş Cenneti Havzası'na otomobillerin giremediği bir alana götürülerek bırakıldı.

Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit, Kliniğimize geldiğinde kabuğu birçok yerinden kırılmış ve kanlar içerisindeydi. Özel bir kemik malzemesi ile kırık kabuk odaklarını karşılıklı olarak sabitledik. Yoğun bakım kabininde bakıp beslediğimiz kaplumbağamız ilk 15 gün hiç hareket edemedi. 3 ayın sonunda taburcu edilecek hale geldi? dedi.

3 AYLIK TEDAVİ SONRASI TABURCU EDİLDİ

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise, Çok sık rastlanan bir durum değil, yabani bir hayvan ve kaplumbağa, kabuk kırıkları özel malzemelerle tedavi edilebiliyor. Bundan dolayı hemen o malzemelerin de tedarikine giriştik. 3 ayın sonunda artık taburcu edilecek düzeye geldi diye konuştu.

ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇEN YAVRU KAPLUMBAĞA TEDAVİSİ SONRASI DOĞAL YAŞAM ALANINA BIRAKILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇEN YAVRU KAPLUMBAĞA TEDAVİSİ SONRASI DOĞAL YAŞAM ALANINA BIRAKILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement