Uzman Çavuş Kurt TRT Baskınını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuş Kurt TRT Baskınını Anlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personeline ilişkin hazırladığı iddianamenin şüphelilerinden Uzman Çavuş Ömer Kurt, TRT baskınında yaşananları anlattı.

10.05.2017 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personeline ilişkin hazırladığı iddianamenin şüphelilerinden Uzman Çavuş Ömer Kurt, TRT baskınında yaşananları anlattı.

Kurt, iddianamede yer alan ifadesinde, 2007'den beri Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda manga komutanı olarak görev yaptığını, 15 Temmuz akşamı tatbikat bahanesiyle alaya çağrıldıklarını söyledi.

Bölük koğuşuna çıkıp hücum yeleğini giydiğini, silahlık katından MP5 aldığını, ardından alayda "iki bina arası" diye tabir edilen yere geçtiğini anlatan Kurt, burada askere mühimmat dağıtıldığını, uzman çavuşlara 3 adet dolu MP5 şarjörü verdiklerini söyledi.

Bu sırada söz konusu yere gelen Tabur Komutanı Binbaşı Fedakar Akça'nın "Prosedürü bırakın. Bir an önce hazırlanın" talimatı verdiğini aktaran Kurt, "Bu emir üzerine imza karşılığı mühimmat işi bırakıldı ve imzasız mühimmat dağıtıldı." dedi.

Alaydan iki otobüsle TRT binasına geçtiklerini anlatan Kurt, şöyle devam etti:

"TRT'ye bahçe kapısından girdik. Otobüslerden indiğimizde Anıl Binbaşı oradaydı. Ayrıca Üsteğmen Coşkun ve Bölük Komutanımız Recep Yüzbaşı da yanımızdaydı. O saate kadar biz TRT'ye gideceğimizi bilmiyorduk. Anıl Binbaşı bize 'Şarjör tak' komutu verdi ve biz şarjör taktık. Bahçede bulunan yol üzerinde yokuş yukarı yürümeye başladık. Bu sırada uçak ve helikopterler uçuyordu. Binanın köşesinde resmi özel harekat polisleriyle karşılaştık. Polisler bize 'Arkadaşlar şu an darbe yapıyorsunuz, çoluğumuz çocuğumuz var, yaptığınız şey yanlış, burayı terk edin' gibi şeyler söylediler. Bu sırada polislerden biri havaya ateş açtı.

Polisler bize 'Dışarı çıkın, burayı terk edin' dedi. Biz de durumu bilmediğimiz için 'Buraya tatbikat için geldik. Siz dışarı çıkın' dedik. Bu sırada bir yıl önce alay komutanımız olan ve Kosova'da görev yaptığını bildiğim Piyade Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor, Alay Komutan Yardımcısı Piyade Yarbay Ekrem Işık ve Uzman Çavuş Fatih Gazel askeri araçla yanımıza geldiler. Yurt dışında görev yaptığını bildiğim bir subayı o esnada olay yerinde askeri elbise ile görmek benim garibime gitti."

"Biri kadın 2 kişi bize yardım etti"

Askeri elbise giyen, başında yeşil veya mavi bere bulunan Poshor'un buradaki tüm rütbelilere komuta ettiğini anlatan Ömer Kurt, "Polislerle münakaşa etmeye başladılar. Piyade Uzman Çavuş Fatih Gazel, (Eski alay komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın postası) bizi galeyana getirmeye çalıştı ve bize hitaben polisler için 'Vurun bunları, öldürün' diye bağırmaya başladı. Biz polislerle kesinlikle bir münakaşa ve tartışmaya girmedik." diye konuştu.

Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polislerle beraber oturmaya başladık. Polisler cep telefonlarından bize darbe olduğunu gösterdiler. Bu sırada helikopter, TRT binasının aşağı tarafına ateş etmeye başladı. Helikopter birkaç kez dönerek ateş etmeye devam etti. Durum biraz yatışınca bölük komutanımız bizi topladı, 55 kişi olarak nizamiyeden ayrıldık. Eymir Gölü'ne doğru yürümeye başladık. Tel çitlerin arasından Simpaş konutlarının önünden yürürken biri kadın 2 kişi yanımıza gelerek 'Biz size yardım edelim. Yukarı çıkmayın halk size zarar verebilir' dediler. Bölük komutanımız ve kadın şahıs bir araca binerek ileri doğru gidip orayı kontrol ettiler. Araç beyaz renkli cip türü bir araçtı. Geri döndüklerinde yolun güvenli olduğunu söylediler. ORAN'da Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarına girdik. Bayan şahıs bize lojmanlara kadar refakat etti. Belinde silah vardı. Orada iki sivil otobüs vardı. 10-15 dakika sonra otobüslerle alaya gittik. Saat 05.00 gibi alaya 2 nolu nizamiyeden girdik. Silah ve mühimmatlarımızı teslim ettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuş Kurt TRT Baskınını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement