Uzmanlar Yaşlılar İçin El Ele Verdiler - Son Dakika
Güncel

Uzmanlar Yaşlılar İçin El Ele Verdiler

Uzmanlar Yaşlılar İçin El Ele Verdiler

Almanya'nın Köln kentinde yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar için çalışmalar yürüten beş kurum bir araya gelerek, 'Yaşlılar için el ele' isimli bir proje başlattılar.

02.06.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar için çalışmalar yürüten beş kurum bir araya gelerek, 'Yaşlılar için el ele' isimli bir proje başlattılar. Köln Başkonsolosluğu himayesinde başlatılan bu proje kapsamında yaşlanan birinci neslin sorunlarına çözüm üretmek, evde kendine bakamayan yaşlılara yardım etmek, yaşlanan ebeveynlerine bakan gençlere bilgi vermek ve bakıma muhtaç olan yaşlılara devlet tarafından sağlanan imkanların anlatılıp yaşlıların haklarının aranması amaçlanıyor. Proje kapsamında Köln ve Çevresi Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi'nde farklı kurumları temsilen bir araya gelen beş uzman proje kapsamındaki ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Ev sahibi cemevinin başkanı Gülsüm Bozdoğan, 'Böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Birinci nesil artık yaşlandı, ikinci nesilde yaşlanmak üzere olduğu için böyle bir projeye ihtiyaç var. Artık yaşlılarımız evinde kendilerine bakamıyorlar, çocukları ise çalışıyor ya da okuyorlar. Dolayısıyla bu proje bu tür kişiler için çok yararlı olacaktır' dedi.

UZMANLAR ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİLER

5 farklı kurumdan 5 uzmanın katıldığı toplantıda konuşan Nagihan Arslan Yüregir, yaşlıların ne tür hakları olduğunu ve bu haklarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verdi. Recep Çiçek bir bakım evine girmeden yaşlıların evde ne tür bakım hizmetleri alabileceği konusunda bilgiler vererek deneyimlerini aktardı. Nurhan Dağtekin demans hastalığına yakalanmış kişilerin aile yakınlarına bilgiler vererek özellikle bu tür hastaların ailelerine önemli uyarılarda bulundu. Filiz Temiz yaşlılar evinde ya da evde yaşlı bakımında görev alıp çalışmak isteyenlere eğitim imkanlarını anlattı. Kültürlerarası danışman Fatma Dik-Thiel ise yaşlılar konusunda kendi tecrübelerini anlatarak, yaşlılar için yapılması gerekenler hakkında bilgi sundu. Proje kapsamındaki toplantıların daha sonra farklı dernek ve kurumlarda devam edeceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzmanlar Yaşlılar İçin El Ele Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement