Uzmanlardan Ekonomik Krizi Atlatmak İçin Markalaşma Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Uzmanlardan Ekonomik Krizi Atlatmak İçin Markalaşma Uyarısı

Uzmanlardan Ekonomik Krizi Atlatmak İçin Markalaşma Uyarısı

Geçmiş dönemlerde ekonomik anlamda üretim birimleri oluşturmak ve üretim yapmanın ciddi bir sorun olduğunu belirten uzmanlar, günümüz ekonomilerinde ve şu an Türkiye ekonomisinde ise üretim yapmanın sorun halinden çıktığını sorunun üretime pazar bulmakta olduğunu belirtti.

05.09.2018 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmiş dönemlerde ekonomik anlamda üretim birimleri oluşturmak ve üretim yapmanın ciddi bir sorun olduğunu belirten uzmanlar, günümüz ekonomilerinde ve şu an Türkiye ekonomisinde ise üretim yapmanın sorun halinden çıktığını sorunun üretime pazar bulmakta olduğunu belirtti. Ekonomik krizi atlatmak için markalaşma uyarısında bulunan uzmanlar, müşterilerin mal veya hizmet değil marka tükettiğine vurgu yaptı.

İçinden geçmekte olunan dönemde alevlenen ekonomik gelişim tartışmalarında üretebilen Türkiye'de artık ikinci aşamaya geçmek gerekliliğinin kendini iyice belli ettiğini ifade eden uzmanlar, ikinci aşama olarak kast edilenin üretime pazar bulma anlamına gelen ve popüler tartışmalardan uzak gerçek manada 'Marka' olabilmek olduğunu dile getirdi. Müşterilerin yani pazarların günümüzde 'Mal veya hizmet' değil 'Marka' tükettiğini ve ekonominin tek kurtuluşunun üretimin markalaşmasından geçtiğini söyleyen Marka ve Reklam Danışmanı aynı zamanda Subbrand Marka ve Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Solmaz konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Günümüzde Türkiye'deki firmaların fazlasıyla ciddiye almaları zorunlu olan konu 'Marka' olabilmektir. Bu kavramı kullanırken artık daha dikkatli kullanıyorum çünkü 'Markalaşmak' adı altında o kadar çok yanlış kullanım ve dil kirliliği oluştu ki üreticiler markalaşmak ile ilgili kandırılmaya başlandı. Bu kandırılma eğilimi yüzünden zarar görenler sadece üreticiler olmuyor maalesef, yanlış kullanılan kaynaklar yüzünden ülke ekonomisi ve tüm vatandaşlar zarar görüyor. Günümüzde tüm mal ve hizmetler; tüketicisine birden çok fayda ve avantaj sunmak ve bu fayda ve avantajları ne pahasına olursa olsun korumak zorundadırlar. Biz buna 'Tüketim Vaadi' diyoruz. Tüketim vaadinizi tutarlı ve sürdürülebilir şekilde müşterinizle paylaşırken onunla her duyusal zeminde bir bağ kurmak ve kurulan bu bağın da sosyal anlamda tüketiciye ne katacağını çok net bir biçimde belirtmek zorundasınız. İşte 'Tüketim vaadinizin' müşterinizle bağ kurmasına ve bu bağın sosyal bir anlam içinde olmasına 'Marka' diyoruz. Eğer bir markanız yani tüketiciye vaadiniz varsa bu vaatlerin tüketicinize anlatılması, tanıtılması ve bunları yaparken duyusal olarak bağ kurulması işlemlerine de 'Reklam' diyoruz. Dolayısıyla bir markanız yoksa ürününüzü farklılaştıramaz, satamazsınız ve yine bir markanız yoksa reklam yapamazsınız. Unutmayın ki müşteriler ürün ya da hizmet değil 'Marka' tüketir ve marka ürün ve hizmetten çok daha fazlasıdır. Reklam ise markayı büyütmeye, müşteriye marka vaadini zekice ulaştırmaya ve müşterinin marka ile her zeminde bağ kurmasına aracılık yapar. Türkiye'nin üreten ekonomisinin kalkınmasının tek yolu üretimin markaya dönüşme sürecini başarı ile tamamlayabilmemizden geçiyor". - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uzmanlardan Ekonomik Krizi Atlatmak İçin Markalaşma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement