Üzülmez'den İstihdama ve Ekonomiye Destek - Son Dakika
Güncel

Üzülmez'den İstihdama ve Ekonomiye Destek

Üzülmez\'den İstihdama ve Ekonomiye Destek

Kartepe Belediyesi, İşkur ve Kosgeb işbirliği ile organize edilen girişimcilik eğitimleri, Kartepeli hanımların yoğun ilgisi ile başladı.

18.05.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi, Başkan Üzülmez'in destek ve talimatlarıyla, kendi işini kurmak isteyen yerel girişimcileri desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla İşkur ve Kosgeb işbirliğinde düzenlediği uygulamalı girişimcilik kurslarına start verdi.

Güçlü Türkiye için, güçlü ekonomi ilkesini benimseyen Kartepe Belediyesi'nin, yerel ve ulusal kalkınma için Kartepeli hanımlara yönelik vereceği girişimcilik eğitimlerinin ilk aşaması olan ve geçtiğimiz aylarda Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılan "Kadın ve Girişimcilik" konulu seminer yoğun ilgi görmüştü. Kartepeli hanımların hem ülke hem de ev ekonomilerine çok büyük katkı sağlayacağı projelerin üretileceği detaylı ve sonuç odaklı eğitimler, 50 girişimci kadının katılımıyla Ataşehir ve İbrikdere Mahallelerinde başladı.

KARTEPE'DE GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BAŞLADI

Kartepe Belediyesi'nin İşkur ve Kosgeb işbirliğinde faaliyete geçirdiği kurslarda Kartepeli hanımlar; girişimcilik, iş planı hazırlama, finansal plan, yönetim planı vb. konuları kapsayan 32 saatlik hem teorik hem de pratik eğitimleri kendi mahallelerinde alabilecek. Tamamen ücretsiz olan kurslar, Ataşehir Mahallesi Ali Kuşçu Bilgi evi, İbrikdere Mehmet Akif Ersoy Bilgi evi'nde başlarken, devam eden günlerde de, Hasanpaşa Mahalle Konağı, Bahçelievler Mahallesi Kar-Mek ve Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evlerinde yeni grup katılımcılarla gerçekleşek.

Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğine Kartepe Belediyesi olarak da destek verdiklerini belirten Başkan Üzülmez, "İlçemizde kadın nüfusumuz içerisinde potansiyel iş kadını ve girişimci özelliklerini taşıyan yetenekli kadınlarımızın sayısı çok fazla. Buradan yola çıkarak, ilgili kurumlarımızla işbirliği yaparak, özgüveni, iş kurma isteği ve yeteneği olan kadınlarımızın ayağına profesyonel uzman eğitimlerini getirdik. Devam eden süreçlerde de takibini yaparak imkanlarımız dahilinde desteklerimizi sürdüreceğiz. İlçedeki ticari hayatı canlı ve hareketli tutarak, ülke ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Eğitimi alan kursiyerlerimizin her birine başarılar, bereketli işler diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzülmez'den İstihdama ve Ekonomiye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement