Üzümlü Basınçlı Sulama Sistemi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Üzümlü Basınçlı Sulama Sistemi Açılışı Yapıldı

Üzümlü Basınçlı Sulama Sistemi Açılışı Yapıldı

Üzümlü'de belediye girişimleri ile başlayan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Sivas-Erzincan Kalkınma projesi kapsamında; basınçlı sulama sisteminin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

21.09.2013 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sebzeciliğin ve meyveciliğin merkezi konumunda bulunan Erzincan'ın Üzümlü ilçesi basınçlı sulama sistemine düzenlenen törenle kavuştu. Üzümlü ilçesinde 7 bin dekar arazi basınçlı sulama sisteminden faydalanacak. Üzümlü ilçesinde düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İspanya Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Saliha Akbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İL Müdürü Erdem Karadağ, 7000 dekar arazinin sulanacağı sulama sisteminin 3,5 milyon TL'ye inşa edildiğini söyledi. Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Sivas Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında yapılan sistemin tamamı projeden finanse edildiğini söyleyen İl Müdürü Karadağ, projenin Eylül 2013 tarihinde sona ereceğini, proje kapsamında Erzincan genelinde 10 milyon dolar tutarında yatırım yapıldığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzümlü Basınçlı Sulama Sistemi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement