Uzunköprü'de Güneş Enerjisi Santrali Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uzunköprü'de Güneş Enerjisi Santrali Açıldı

Uzunköprü\'de Güneş Enerjisi Santrali Açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Uzunköprü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Güneş Uzunköprü'de Enerjiye Dönüşüyor" adlı proje kapsamında yapılan güneş enerjisi santralinin açılışı yapıldı.

09.03.2018 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Uzunköprü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Güneş Uzunköprü'de Enerjiye Dönüşüyor" adlı proje kapsamında yapılan güneş enerjisi santralinin açılışı yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunköprü ilçesine bağlı Çöpköy'de yapılan törenin başında açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Enis İşbilen, proje bilgi vererek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin da kalkınmanın anahtarının enerji olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Kalkınma Ajansı olarak yenilenebilir enerji projelerine ayrı bir önem atfediyoruz. Bu konu ile alakalı proje, fikir ve önerilere hep açık olduk, bundan sonra da açık olmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında enerji açığını kapatmanın, hele hele güneş gibi çevreye dost bir kaynak ile kapatmanın ne denli önemli olduğunu biliyorsunuz. Vermeye de devam ediyoruz. Bu proje de söz konusu desteklerden bir tanesi.

Burada bir milyon TL'ye yakın bir yatırım var. Bunun 372 bin TL'sini Kalkınma Ajansı olarak biz karşılıyoruz.150 KW gücünde kurulan bu tesis ile belediyemizin ödediği elektrik faturası azalmış olacak ve buraya gidecek olan kaynak direk siz değerli Uzunköprülülere sosyal belediyecilik ve hizmet olarak yansıyacak. Projenin temel amacı bu.Bu amacın yanı sıra, ben belediyeye teşekkür etmek istiyorum burada, diğer kurum ve belediyelere de örnek teşkil eden bir proje olduğu için, yenilenebilir enerji ile eldeki kaynakları arttırmak ve milletimize daha çok hizmet sunmak da önemli bir amaç. İnşallah bu tarz projeler artarak devam edecektir."

Yapılan konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, davetliler ve Çöpköylüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzunköprü'de Güneş Enerjisi Santrali Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement