Loris Karius ve Vagner Love, Beşiktaş için sportif ceza talebinde bulundu - Son Dakika
Spor

Loris Karius ve Vagner Love, Beşiktaş için sportif ceza talebinde bulundu

Mali sıkıntılar yaşayan Beşiktaş'ta bir de eski oyuncular çerçevesinde yaşanan ceza talebi krizi patlak verdi. Eski futbolcular, Vagner Love ve Loris Karius, siyah beyazlı kulüp için ceza talebinde bulunurken Guti, Kagawa ve Talisca'nın menajerleri de ödenmeyen ücretler için FIFA'ya başvurdu.

11.08.2020 15:16  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta mali sıkıntıların yanı sıra eski oyuncular çerçevesinde başka bir kriz daha çıktı. Eski oyuncular Vagner Love ve Loris Karius, siyah beyazlı kulüp için sportif ceza talebinde bulunurken, Guti, Kagawa ve Talisca'nın menajerleri de ödemeler için FIFA'ya başvurdu.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Konularla ilgili olarak ise Beşiktaş bir açıklama yaptı. Açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"Futbolcu Loris Karius tarafından şirket aleyhine FIFA 20-00497 nezdinde açılan alacak davasında futbolcu 808 bin Euro bakiye garanti ücret, kira ve avukatlık ücreti ödenmesinin işlemiş ve işleyecek yıllık yüzde 5 faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesini ve yine FIFA talimatının 12bis maddesi kapsamında şirkete sportif ceza verilmesini talep etmiştir. 30 Nisan 2020 tarihinde futbolcuya 31 Aralık 2019 öncesi doğmuş ve ödenmemiş olan alacakları ödenmiştir. Bu ödemeler de şirket tarafından FIFA'ya bildirilmiştir. FIFA tarafından 5 Haziran 2020 tarihinde gönderilen kısa karara göre, şirketin futbolcuya 425 bin 500 Euro ödemesine karar verilmiştir. Yargılama devam etmekte olup şirket, bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tabloya yansıtmıştır.

Futbolcu Vagner Love tarafından şirket aleyhine FIFA 20-00607 nezdinde açılan alacak davasında futbolcu 24 Ocak 2019 tarihinde imzalanan karşılıklı fesih sözleşmesi kapsamında 403 bin Euro ödenmesine karar verilmesini, ayrıca FIFA talimatları 12bis maddesine göre şirkete sportif ceza verilmesi talep edilmiştir. 30 Nisan 2020 tarihinde futbolcuya 31 Aralık 2019 öncesi doğmuş ve ödenmemiş olan 195 bin Euro alacakları ödenmiştir. Bu ödemeler de FIFA'ya bildirilmiştir. Ancak 31 Ocak 2020 vadeli 65 bin Euro ana alacak ile toplam 91 bin Euro cezai şartın ödenmesine karar verilmesi riski devam etmektedir. Yargılama devam etmekte olup, şirket bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tablolarına yansıtmıştır.

Futbolcu Loris Karius tarafından şirket aleyhine FIFA 20-00748 nezdinde açılan alacak davasında futbolcu, 426 bin Euro alacağını iddia etmiş ve bu bedellerin ödenmesini talep etmiştir. Futbolcu bu davada 04 Mayıs 2020 tarihli fesih öncesi doğmuş alacaklarını talep etmiştir. Bu bedellerin Covid-19 kapsamında futbolcu tarafından hak edilmediği, feshin haksız olduğu, şirketin davada sunulan cevaplarında sunulmuştur. Yargılama devam etmekte olup şirket bahsi geçen davaya ilişkin borç tutarını finansal tablolarına yansıtmış."

Loris Karius ve Vagner Love, Beşiktaş için sportif ceza talebinde bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Loris Karius ve Vagner Love, Beşiktaş için sportif ceza talebinde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ....: daha kötü olsun tüm takımlar... ülkenin sırtında kamburdan başka bir şey değilsiniz. Lütfen yardım etmeyin hepsi kendi pisliklerinde batsınlar... 6 2 Yanıtla Kemal Demirci: İçimizdeki İrlandalılardan biri... 0 2
  • Vatandaş: Şampiyonlar ligi hayal oldu 3 2 Yanıtla
  • Baybars: Beter olun , hala yabancilara dayayin milyon eurolari bu ulkenin gencleri yok mu ? Sanki her sene avrupa sampiyonu oluysunuz bak Gs ye Son 36 şampiyonlar ligi macindan 2 galubiyet almis yatirdiklari para 200 milyon euroyu gecmistir 5 10 senede fener ayni bjk ayni ts ayni o da yetmiyor milletin rizkini vergisini ortulu odenekten veriyorlar 50 milyon dolar o da yetmiyor bagis kampanyalarinda trilyonlar akiyor yetmiyor yetmiyor ,fakir fukara gariban ekmek.bulamiyor ilac bulamiyor yazik ya Allah kat kat sorsun sizden 0 0 Yanıtla
  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement