Vahşi Cinayette Kan Donduran İfadeler - Son Dakika
Güncel

Vahşi Cinayette Kan Donduran İfadeler

Vahşi Cinayette Kan Donduran İfadeler

Adapazarı’nda, ortadan kaybolan Birkan Avcı’nın tabancayla vurularak öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülüp yakılması ve ceset parçalarının Sakarya Nehrine atılmasının ardından ilk mahkeme gerçekleşti.

28.01.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı'nda, ortadan kaybolan Birkan Avcı'nın tabancayla vurularak öldürüldükten sonra üzerine benzin dökülüp yakılması ve ceset parçalarının Sakarya Nehrine atılmasının ardından ilk mahkeme gerçekleşti. Mahkeme sırasında Birkan Avcı (23)'nın yakılması olayını gerçekleştirildiği esnada kaydedildiği öne sürülen ses kaydını dinleyen anne S.A., mahkeme salonunda gözyaşlarına hakim olamadı.

Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davada tutuksuz yargılanan Ömer F., tutuklu olarak Ercan Ş. ve Mesut K. isimli şahıslar dava da hazır bulundu. Hakim karşısına çıkan şahıslar "Kasten adam öldürme, Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından yargılanıyor.

Tutuksuz yargılanan Ömer F., verdiği ifadesinde, Birkan Avcı ile 2009 yılında tanıştığını anlatarak şunları söyledi: "Ercan Ş. ile fazla samimiyetim yoktur. Ancak arkadaş ortamlarında karşılaşmış olmam nedeniyle iki üç yıldır tanışırım. Kosovalıyı da ilk kez olay günü gördüm. Mehmet Şimşek, Ercan Şimşek, Hüseyin Avni Temizel ve Murat Kosovalının bulunduğu araca beni çağırdılar. Bu sırada aracı Ercan Ş., kullanıyordu. Araca bindim. Bu sırada Kosovalı ile Ercan Ş alkol alıyorlardı. Aracı benim kullanmamı söyleyince şoför olarak araca geçtim. Bir süre daha kullandıktan sonra kaldırım kenarında daha önce tanıdığım Birkan'ı gördüm Kosovalı Birkan'a doğru yanaşmamı söyleyince yanaştım. Ercan sigara yok mu? diyerek esrar istedi. Birkan esrar olmadığını ancak bulabileceğini söyleyerek aracın arkasına Ercan'ın yanına bindi. Bu sırada Kosovalı önde idi. Birlikte esrar bulmak amacıyla internetin bulunduğu yerde bir çocuğa baktık. Ancak bulamayınca Ercan bu kez Birkan'a yönelik bulacan oldu mu diye bağırmaya başladı. Kosovalı ile birlikte Birkan Avcı'yı itip kakmaya başladılar. Nasıl bize de yok, bize gelince mi yok diye elleriyle yüzüne bastırarak ittiriyorlardı. Daha sonra yine bu şekilde hareket ettik. Hareket ederken Toyota'nın bulunduğu yerdeki büfeye geldik. Birkan benim arkamda oturuyordu."

Birkan'ın su istediğini anlatan Ömer F, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkan benden kendisine su alıp getirmemi söyledi. Bunun üzerine araçtan inerek büfeye gittim. Önce ben ne olduğunu anlamadım. Bir süre sonra almış olduğum suyla arabaya geri döndüm. Arabaya bindiğimde Birkan sağ tarafına düşmüş vaziyette araçta yatıyordu. Ben aracı kullanmaya devam ettim. Bir süre daha aracı kullandıktan sonra Sefa Ş'nin evine gittik. Aracı park ettik. Hatta ben kendilerine Birkan'ı hastaneye götürelim diye söyledim. Onlar ise zaten öldü hastanelik bir şey yok diye söylediler. Evde bulunduğumuz sürece Kosovalı benim telefonumun sim kartını ve telefonu aldı. Daha sonra petrol istasyonuna gittik. Yine petrol alacaklarını düşündüm ancak petrol istasyonuna girmeden durdular. Kosovalı araçtan inerek petrol alıp geldi. Birkan hala araçta idi. Tekrar Sefa'nın evine geldik. Beni Sefa'nın evinde bırakıp gittiler. Yaklaşık iki saat sonra tekrar geldiler. Geldiklerinde Birkan yoktu. Ne olduğunu sordum Kosovalı bu iş seni ilgilendirmez, benim işim zaten bayramdan sonra teslim olacağım diye söyledi. Birkan'ın yaktıkları yeri ben hiç görmedim. Nerede yaktıklarını bilmiyorum. Yaktıklarını polisler beni alınca öğrendim"

Sanık ve tutuklu bulunan Ercan Ş. ise verdiği ifadesinde, Ömer F.'nin genel itibariyle söylediklerinin doğru olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Olaya ilişkin olarak doğru olmayan kısımlar vardır. Olaydan sonra Kosovalı'nın anlattığına göre araç içerisinde kendisine saldırması ve küfretmesi sonrasında kafasına vurmak isterken silah patladığıdır. Bizim bildiğimiz Kosovalı'nın bize anlattığıdır. Bu olayı meydana gelmesinden sonra Sefa'nın bulunduğu yere geldik. Sefa'ya herhangi bir şey belli etmedik. Alkollüydük. Bir veya iki saat kadar Sefa'nın yanında kaldık. Benzini tam olarak ne zaman aldığımızı hatırlamıyorum. Benzini Kosovalı aldı. Ben Kosovalı'ya gel teslim ol diye ikna etmeye çalışıyordum. Gezerken ıssız bir yerde durduk. O sırada araçtan Birkan'ın cesedini alarak Kosovalı yaktı. Bu sırada Ömer F. de oradaydı. Ben telefonla konuşmadım. Telefonla konuşan Kosovalıdır. Telefon çalıp acınca Birkan da Kosovalı'ya saldırıyor. Ben de Birkan'ı tutuyorum. Konuşma olaya ilişkindir. İkinci telefonu kim açıyor kimin sesi onu da bilmiyorum"

Cinayeti işleyen sanık Mesut K. ise verdiği ifadesinde şunları söyledi: "Birkan Avcı'yı daha önce kendisinden esrar satın almış olmam sebebiyle tanıyordum. Olay günü yine esrar almak amacıyla yanında durduğumuzda esrar olmadığını ancak bulabileceğini söyleyerek araca bindi. Birlikte emniyetin arka tarafına gittik. Kendisi araçtan indi. Bir süre sonra uyuşturucuyu alarak getirdi. Kullanmaya başladığımda uyuşturucunun bonzai olduğunu fark ettim. Ne olduğunu sorduğumda bonzai olduğunu söyleyince bende kendisine beni mi öldüreceksin bu ne diyerek söylediğimde kendisi bana küfretti. Küfür etmesi sonrasında bende kendisiyle vuruşmaya başladım. Bu sırada Ercan araya girdi. Uyuşturucu yüzünden birbirinize mi giriyorsunuz ben size alkol alayım diyerek büfeye doğru gittik. Büfeye gittiğimizde Birkan küfürlü konuşmaya devam etti. Ben üzerimde bulunan silahı çıkardım. Koruma amacıyla salladığımda silah patladı. Patlayınca Birkan vuruldu. Büfeye gittim. Boğuşurken silah patladı diye söyledim. Bonzai'nin etkisiyle 'zaten ben yandım sen de yan' diye kendisini tek başıma yaktım. Şuurumu kaybettiğim için hiçbir şey hatırlamıyorum. Ancak evli barklı adam olmam ve kızımda olması nedeniyle küfretti. Şuurumu kaybettiğimden dolayı olay meydana geldi. Üçümüz birlikte yaktığımız yere gittik. Ben arabadan çekerek indirip yaktım"

Tek tek zanlıların ifadelerini alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ercan Ş., Mesut K.'ya isnad olunan suçların niteliği sanıklar aleyhinde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve isnad olunan suça kanunda öngörülen cezanın üst sınırına göre tutuklama sebebinin olması ve kaçma şüphesi bulunması nazara alınarak CMK'nın 100/3a-2 sırasına kayıtlı suçlardan olması da göz önünde bulundurularak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma günü hazır edilmesine, dosyanın varsa tevsi tahkikat yok ise esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için Cumhuriyet Başsavcılığına tevdii edilmesi nedeniyle dava ileriki bir tarihe ertelendi.

Duruşmayı takip eden Birkan Avcı'nın annesi S.A. ise oğlunun son ses kaydını dinlerken mahkeme salonunda gözyaşlarına hakim olamadı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vahşi Cinayette Kan Donduran İfadeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement