Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı - Son Dakika
Sağlık

Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı

- Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı Mardin'de korona virüs vaka sayısının yükselmesi, immün plazma bağışına ihtiyacı arttırdı.

04.11.2020 11:27  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı

MARDİN - Mardin'de korona virüs vaka sayısının yükselmesi, immün plazma bağışına ihtiyacı arttırdı.

Mardin'de 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle vatandaşlar kan bağışında bulundu. Kızılay Artuklu Şube Yönetim Kurulu üyesi Şehmus Arı, vaka sayılarının yükselmesinin immun plazma bağışına olan ihtiyacı arttırdığını söyledi. Arı, "Kızılay'ımız 150 yıllık bir çınardır. Herkesi gölgesi altına alan bir kuruluştur. Kızılay dil, din ve ırk gözetmeksizin herkese yardımını ulaştırıyor. Şu an 2 çeşit bağış var biri bildiğimiz kan bağışı biri de immün plazma dediğimiz bir bağış var. Kızılay bu süreçte gerekli tüm tedbirleri almış bulunmakta. Gerekli olan sosyal mesafe, maske, hijyen ve her türlü kurallara riayet etmekte. Korona virüs testi pozitif çıkan biri 1 ay geçtikten sonra gelip kan bağışında bulunabiliyor. Ama siz de biliyorsunuz ki son günlerde vakalar artmakta. Bu vakaların artmasıyla immün plazma ihtiyacı dolaylı olarak artıyor. Korona virüs geçiren vatandaşlarımızı immün plazma bağışı yapmaya davet ediyoruz. Plazma hasta olan kişilerin son umudu ve onlar için büyük bir fayda. Bu yönde sıkıntı yaşanmaması için duyarlı olup, bu hastalığı atlatan kişilerin gelip bağış yapmasını istiyoruz. Ama kan ihtiyacı sürekli olan bir ihtiyaçtır. Çünkü biliyorsunuz hastanelerimizde kronik hastalardan tutun, acil vakalarda sürekli olan bir ihtiyaçtır. Korona virüs açısından immün plazmayı düşünürsek, vakalar arttıkça da immün plazma ihtiyacı artmaktadır. Sürekli olan bir ihtiyaç olduğu için sloganımız 'kan acil durumda değil sürekli olan bir ihtiyaçtır.' Bu yüzden insanların belli dönemlerde gelip bağış yapmasını istiyoruz. Eğer hastalarımızın mağdur olmasını istemiyorsak, sürekli bağış yapmak zorundayız" dedi.

Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Vakalar yükseldi, immün plazma bağışına ihtiyaç arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement