Vakıbank Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Emin Özcan Atandı - Son Dakika
Güncel

Vakıbank Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Emin Özcan Atandı

Vakıbank Genel Müdürlüğü\'ne Mehmet Emin Özcan Atandı

VakıfBank Genel Müdürlüğü görevine, K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanı ve VakıfBank'ın eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Emin Özcan atandı.

09.06.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VakıfBank Genel Müdürlüğü görevine, K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanı ve VakıfBank'ın eski Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Emin Özcan atandı.

Bankanın 63. Olağan Genel Kurulu sonrası yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda İsmail Alptekin ise, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

VakıfBank'ta Mart 2013'ten bu yana Genel Müdürlük görevi yapan Halil Aydoğan'dan boşalan Genel Müdürlük görevine, K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanı ve VakıfBank'ta dört yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapan Mehmet Emin Özcan atandı.

Ramazan Gündüz'den boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise, 2009'dan bu yana bankanın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten İsmail Alptekin seçildi.

Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan yeni Genel Müdür Mehmet Emin Özcan, kökleri yüzlerce yıl öncesine uzanan vakıflardan aldıkları güçle vakıf varlıklarını ülke ekonomisine etkin bir şekilde kazandırarak kalkınma ve toplumsal fayda sağlama yolunda bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, bankanın 2016 yılsonu bilançosu rakamlarını paylaştı.

2016 yılında nakdi kredilerini yıllık bazda sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 19.2 artışla 147 milyar TL seviyesine yükselttiklerini ifade eden Özcan, "Nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi ise yüzde 20 oranında artırarak 187 milyar TL'ye yükselttik. Aktif büyüklüğümüzü, sermaye yeterliliği rasyosu kısıtımıza rağmen, bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında artırarak 213 milyar TL'ye çıkardık. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan yatırımlara 2016 yılında da finansman desteği sağlamaya devam ettik. Nakdi ve gayri nakdi proje kredilerimizi 2016 yılsonu itibarıyla 32.4 milyar TL'ye yükselttik ve proje kredileri nakdi plasmanı bir önceki yıla göre yüzde 10.2 oranında artış gösterdi" dedi.

2017 ilk çeyrek rakamlarına da değinen Özcan, "Yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre aktiflerimizde yüzde 16 oranında bir artış yaşanmış ve toplam aktiflerimiz 221 milyar TL'yi aşmıştır. Şu anda 221 milyar TL'den daha büyük bir maddi varlık bankamızca yönetilmektedir. Yine aynı dönemde 1 milyar 225 milyon TL'nin üzerinde bir net kar sağlanmış ve bu alanda da rekor kırılmıştır. Bununla birlikte ortalama özkaynak karlılığımız yüzde 24.6 seviyesine, ortalama aktif karlılığımız ise yüzde 2.26 seviyesine gelmiştir" diye konuştu.

Mehmet Emin Özcan, 924 şube ve 15 binin üzerinde çalışan ile büyük bir aile olarak kendilerine bırakılan emaneti koruma bilinci ile hareket ettiklerini ve çok çalıştıklarını ifade ederek, "Bundan sonra da böyle devam edeceğimizi ve çok çalışacağımızı bilmenizi isterim. Sizlerin huzurunda, başta önceki Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Müdür Halil Aydoğan olmak üzere VakıfBank ailesine teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mehmet Emin Özcan

1960 yılında doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına, 01.01.1983 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.'de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Mehmet Emin Özcan, daha sonra Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'de yönetici olarak değişik sorumluluklar üstlendi. Mart 2003 – Nisan 2005 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Institute of International Finance (IIF) nezdinde Banka Temsilcisi, Demir-Halk Bank/ Hollanda, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Halk Finansal Kiralama A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Nisan 2005 – Mayıs 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin muhtelif iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı/ Üyeliği görevlerinde bulundu (Kazakistan Ziraat International Bank/ Almaty, Azer-Türk Bank/ Bakü, Uzbek Turkish Bank/ Taşkent, Turkmen- Turkish Bank/ Aşkabat, Ziraatbank International AG/ Frankfurt, Ziraatbank Bosnia/ Sarayevo). Mayıs 2010'da T. Halk Bankası A.Ş.'ye geri dönen Özcan, 29 Mart 2013 tarihine kadar T. Halk Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı. Aynı zamanda Demir-Halk Bank Rotterdam Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 29.03.2013 tarihinde VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevine getirilen Mehmet Emin Özcan, ayrıca VakıfBank International AG - Vien ve Vakıf Yatırım A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf GYO, Vakıf Leasing ve Güneş Sigorta'da Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 14 Şubat 2017 tarihinde K.K.T.C. Bakanlar Kurulu'nun kararıyla K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması üzerine VakıfBank'taki görevinden ayrıldı. 9 Haziran 2017 tarihli Genel Kurul Toplantısı'nda, 6219 Sayılı Kanun uyarınca Başbakanlık tarafından VakıfBank Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Emin Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İsmail Alptekin

1968 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olup serbest avukat olarak çalışma hayatına başlayan İsmail Alptekin, Türkiye Zirai Donatım Kurumu'nda avukat ve TÜBİTAK'ta murakıp olarak çalıştı; iki dönem (1975-1978, 1996-1997) VakıfBank Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 21. Dönem Bolu Milletvekilliği, 22. Dönem Ankara Milletvekilliği ve aynı dönemde T.B.M.M. Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. VakıfBank'ın 03.04.2009 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen ve Kurumsal Yönetim Komitesi ile Kredi Komitesi Yedek Üyeliği görevlerini sürdüren Alptekin, 9 Haziran 2017 tarihinde VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine başladı. (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vakıbank Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Emin Özcan Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement