Vakıfbank Spor Sarayı'nın Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Vakıfbank Spor Sarayı'nın Açılışı Yapıldı

Vakıfbank Spor Sarayı\'nın Açılışı Yapıldı

VakıfBank, yeni salonu VakıfBak Spor Sarayı'nın açılışını gerçekleştirdi.

12.11.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VakıfBank, yeni salonu VakıfBak Spor Sarayı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Ligi'nin son şampiyonu, müzesinde 1 dünya, 2 Avrupa Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Challenge Kupası, bir Avrupa Top Teams Kupası, 9 Türkiye Ligi kupası bulunan VakıfBank'ın temelinden itibaren sadece 15 ayda tamamlanan salonun açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve çok sayıda davetli katılırken, VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan "Voleybol takımımızın başarılarını sürdürülebilir kılmak için yeni şampiyonluklara yakışacak bir salon hayata geçirdik. Bu spor sarayı ülkemizi dünya çapında temsil edecek yeni sporcuların yetişmesine ve İstanbul'un Olimpiyat hedefine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: "İNŞALLAH BURADAN ÇOK BAŞARILI SPORCULAR ÇIKACAKTIR"

VakıfBank Spor Sarayı'nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Kamu kaynakları en iyi şekilde kullanılmış ve bu değerli salon halkımızın hizmetine sunulmuştur. İnşallah buradan çok başarılı sporcular çıkacaktır. Eskiden Avrupa'da bu tür tesisleri görerek gıpta ederdik. Şimdi ise VakıfBank Spor Sarayı gibi tesislerle gurur duyuyoruz" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ: "BU SARAY, KENTİN DE ORTASINDA OLMASI SEBEBİYLE GENÇLERİMİZİ BURADA AĞIRLAYABİLECEK BİR NOKTADA"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da "VakıfBank Spor Sarayı'nın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Futbol Türkiye'de ana akım spor. Ama basından şunu rica ediyoruz. Diğer sporlara da yer verin. Bu saray, kentin de ortasında olması sebebiyle gençlerimizi burada ağırlayabilecek bir noktada. Cumhuriyet'in kuruluşundan 2002'ye kadar inşa edilen spor tesisi sayısı 1575 Son 14 yılda ise 1840 tesis inşa edildi. İyi noktada mıyız? Hayır, ama ne kadar çalıştığımızı da gösteren bir sayı bu" diye konuştu.

VAKIFBANK GENEL MÜDÜRÜ AYDOĞAN: "SPOR SARAYI STANBUL'UN OLİMPİYAT HEDEFİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR"

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ise "Bankamızın 30 yılı aşkın süredir desteklediği, 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni namağlup olarak kazanan 2013'te ise müzesine Dünya Kulüpler Şampiyonası Kupası'nı getiren voleybol takımımızın bu başarılarını sürdürülebilir kılmak için yeni şampiyonluklara yakışacak bir salon hayata geçirdik. Halkımızın da kullanımına sunduğumuz, çeşitli spor aktivite alanlarının bulunduğu VakıfBank Spor Sarayı'nı 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp bugün açmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu spor sarayı ülkemizi dünya çapında temsil edecek yeni sporcuların yetişmesine ve İstanbul'un Olimpiyat hedefine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

VAKIFBANK SPOR SARAYI İLE İLGİLİ GENEL BİLGLİER

Temeli Haziran 2015'te atılan salon, bundan sonra sarı-siyahlıların lig ve Avrupa maçlarına ev sahipliği yapacak.

7.5 hektarlık bir alan üzerine inşa edilen VakıfBank Spor Sarayı, 30 bin metrekarelik kapalı spor alanıyla Türk sporuna da hizmet edecek. Dokuz kat olarak inşa edilen Spor Sarayı'nda VakıfBank Bayan Voleybol Takımı'nın maçlarını oynayacağı 2 bin kişilik salon haricinde A ve genç takım için antrenman salonları da bulunuyor.

Türk sporunun hizmetine sunulan VakıfBank Spor Sarayı'nın içinde çok amaçlı spor salonunun yanı sıra halkın kullanımına açık 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, serbest spor alanları fitness ve spa merkezi, sauna, hamam, buhar odaları, kamp merkezi, konferans salonu çocuk oyun alanları, basın çalışma merkezi ve 170 araçlık otopark bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Numan Kurtulmuş'un açıklamaları

-Akif Çağatay Kılıç'ın açıklamaları

-Halil Aydoğan'ın açıklamaları

-Salondan genel görüntüler

-Detaylar

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vakıfbank Spor Sarayı'nın Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement